Pudingos epres sütit főleg tavasszal készítünk, ám manapság már fagyasztott gyümölcsöt is használhatunk hozzá. Így a finomság egész évben asztalunkra kerülhet.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 db tojás
- pici só
- 15 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliáscukor
- 1/2 dl olaj
- 1 dl víz
- fél csomag sütőpor
- 35 dkg liszt
- 60 dkg eper
Pudinghoz:
- 1,5 csomag vaníliás, vagy epres pudingpor
- 7 evőkanálnyi cukor
- fél liter tej
Pudingos epres süti elkészítése:
A pudingport egy kis tejjel és cukorral kikeverjük, majd a hozzá szükséges tejjel együtt megfőzzük, megszokott módon. Félig letakarjuk, hogy ne bőrösödjön be, közben egyszer-kétszer meg is keverjük.
A gyümölcsöt megmossuk megtisztítjuk, és kettévágjuk.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét sóval habbá verjük, majd a sárgáját cukorral, vaníliáscukorral, olajjal és vízzel alaposan kikeverjük.
A lisztet a sütőporral átszitáljuk, majd hozzákeverjük a tojásos- masszához fokozatosan.
Ha már szép sima, akkor beleforgatjuk a kemény tojáshabot is.
Közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és elsimítjuk.
A pudingot kanállal, foltokban a tésztára rakjuk egyenletes távolságba. Közbe pedig félbevágott epreket helyezünk, vágott felével lefele. Picit nyomjuk bele a masszába.
Közepes hőfokon, 180 fokra előmelegített sütőben sütjük meg úgy, mint a piskótát.
Sütés után porcukrozzuk.