A pudingos almás süti krémes, puha, szaftos – minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami miatt kedvencünkké válhat egy édesség.
Hozzávalók:
- 25 dkg vaj, vagy margarin
- 30 dkg cukor
- 2 db tojás
- 45 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 kg alma
Pudinghoz:
- 1,5 csomag vaníliás puding
- 5 evőkanál cukor
- 6 dl tej
Tetejére:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 1-2 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál sütőpor
- 15 dkg margarin, vagy vaj
Pudingos almás süti elkészítése:
Elkészítjük a pudingot a szokásos módon, csak most kicsit más arányban, majd ha jó, lefedve letesszük hűlni.
Összegyúrjuk a tészta tetejére való morzsát. A lisztet, a cukrot, sütőport, fahéjat a hideg, felkockázott vajjal gyorsan összemorzsoljuk, és tényleg morzsás állagú tésztát kapunk. Ezt aztán berakjuk a hűtőbe letakarva hűlni.
Egy nagyobb tortaformát előveszünk, sütőpapírt rakunk bele.
A cukrot a vajjal jó alaposan kikeverjük, belekavarjuk a tojást, majd apránként a lisztet a sütőporra. Ezeket rendesen összedolgozzuk, majd a tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen, az oldalára is jusson valamennyi.
Előmelegített sütőben kb. negyedórát sütjük 180 fokon.
Közben megtisztítjuk az almát, vékony szeletekre vágjuk.
A szeleteket a már meghűlt tészta tetejére rakjuk úgy, hogy befedje.
Leöntjük a pudinggal, elsimítjuk, majd a tetejére rászórjuk a hűtőből a fahéjas morzsát.
Morzsa helyett mandulaszeletkékkel is megszórhatjuk.