A pierette aprósütemény nevében francia, jelentése pojáca, bohóc. Esélyesen pusztán azért hívják így, mert jól hangzik.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 csomag vaníliáscukor
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 2 nagy tojás
- esetleg fél citrom héja (eredeti receptben nincs)
- Tetejére csokoládé olvasztva
Pierette elkészítése:
A lisztet a sütőporral és vaníliával együtt egy tálba szitáljuk, majd hozzámorzsoljuk a vajat is.
Mehet bele a tojás, amivel összefogjuk, esetleg egy kis reszelt citromhéj. Gyorsan összegyúrjuk, majd nagy, cseresznye méretű golyókat sodrunk a kezünkkel, kezünkkel tetejét kicsit lenyomjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket sorban, nem szorosan egymáshoz, majd 180 fokra előmelegített sütőben szép világosra sütjük 10-15 perc alatt.
Tetejére, vagy csak közepére olvasztott csokoládét csurgatunk. A csokit vagy mikróban, vagy gőz fölött olvasszuk fel.