A parlament szelet egy diós-mogyorós-kávés krémes finomság – amely tökélyre viszi az ízlelőbimbók kényeztetését.
Hozzávalók:
- 6 db tojásfehérje
- 6 evőkanál cukor
- 6 dkg liszt
- 6 evőkanál darált dió
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg darabos dió
Krémhez:
- 6 db tojás sárgája
- 6 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dl 30 %-os habtejszín
- 1 dkg zselatinpor
- 1/2 dl víz
Összekészítéshez:
- 1 csomag hagyományos háztartási keksz (négyszög)
- 1 dl feketekávé
- 25-30 dkg Nutella
- 1-2 evőkanál kakaópor
Parlament szelet elkészítése:
Első lépésként a közepes tepsibe sütőpapírt rakunk, a darabos diót elterítjük rajta, majd 180 fokos sütőben pár perc alatt megpörköljük, hogy erőteljesebb íze legyen, aztán hagyjuk hűlni.
A tojásfehérjét a cukorral jó kemény habbá verjük, majd a lisztet a sütőporral apránként beleszitáljuk, közben lazán keverjük. Hozzákeverjük a darált diót is.
Eddigre kihűlt a pirított dió, a fehérjés masszát ráöntjük, elsimítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük.
Ha elkészült akkor kiszedjük, sütőpapírt lehúzzuk róla, hagyjuk kihűlni.
Ezután a tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és gőz fölött addig főzzük, míg besűrűsödik. Letesszük hűlni.
A vizet felrakjuk melegedni, a zselatint belekeverjük, majd lehúzzuk, mielőtt felforrna.
A tejszínt jó keményre verjük, majd lassan, óvatosan hozzákavarjuk a zselatint, utána pedig a sűrű tojássárgás krémet.
A kisült piskótára rákenjük a Nutellát, elsimítjuk, erre a rétegre rakjuk egyenletesen a fekete kávéba mártott háztartási kekszet. (A fekete kávét előtte melegítsük fel)
Majd rákenjük a tejszínes-tojássárgás krémet, tetejét simára húzzuk, majd kakaóporral egyenletesen leszórjuk.
Legalább egy éjszakára rakjuk hűtőbe.