Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
FőételekHúsételek

Paradicsomos csirkemell tejszínesen

Zamat Zamat 2025.02.03.
paradicsomos csirke

A paradicsomos csirkemell egy gyors, könnyű ebéd lehet. Olaszos ízei igazi ínycsiklandóak. Tésztával a legfinomabb.

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 2 dl tejszín (főzőtejszín)
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 vöröshagyma
  • 1 közepeskaliforniai, vagy palermo paprika
  • 1 doboz hámozottparadicsom-konzerv
  • 2-3 gerezd fokhagyma áttörve
  • 1-2 mokkáskanál kakukkfő
  • 1-2 mokkáskanál bazsalikom
  • néhány szál petrezselyemzöld
  • esetleg egy kis oregánó
  • 2 teáskanál só
  • 1-2 mokkáskanál őrölt bors
  • 1-2 evőkanál olaj

Paradicsomos csirkemell elkészítése:

A húst mosás után felkockázzuk, az olajon fehérre pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd tálba szedjük.
A visszamaradt zsiradékban üvegesre pirítjuk a hagymát, ha már jó, akkor hozzáadjuk a szeletekre, vagy kockákra vágott paprikát, egy ideig pároljuk.
Ha már picit sül lefele, akkor hozzáadjuk a csirkehúst, átkavarjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszereket.
A cukorral édesítünk kicsit rajta, és kb. 20 perc alatt fedő alatt párolva készre főzzük.

A legvégén belekeverjük a tejszínt, egy pillanatra felfőzzük, hozzáadva a petrezselyemzöldet, majd el is zárjuk.
Tésztával tálaljuk.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékcsirkehúshúsételek

Népszerű receptek

zöldborsós rizs
Zöldséges rizottó magyarosan
Köretek Retro receptek
A franciasaláta a zöldségek, alma, uborka, és majonézes öntet tökéletes kavalkádja
Tökéletes franciasaláta recept
Főételek
A rántott cukkini tökéletes nyári falatozni való, és egy kis öntettel is megbolondíthatjuk.
Rántott cukkini recept
Olcsó ételek
Csodálatos édes-savanyú sóskafőzelék, melyet gazdagíthatunk belefőzött tojással is.
Egyszerű sóskafőzelék receptje
Főételek
A francia lecsó, a ratatouille már kinézetében is franciás - elegáns, szinte formatervezett - az íze pedig csodás. Érdemes kipróbálni!
Ratatouille – francia lecsó recept
Főételek
A zöldborsófőzelék staubolva - ha főzelékeket nézzük - a legegyszerűbb elkészítési mód. Ráadásul finom.
Zöldborsófőzelék staubolva – nagyi módra
Nagyi receptjei
A dobos torta egy hatlapos piskóta csokikrémmel töltve, tetején karamellel. Elkészítése babrás, de könnyíthetünk rajta.
Dobos torta háziasan, egyszerűen
Sütemények
A máklepény lényegében kavart tészta. Dúsíthatjuk csokival, gyümölccsel, pudinggal, lekvárral, vagy ami kedvünk tartja.
Máklepény receptje
Sütemények

Hasonló receptek

babos káposzta
Főételek

Babos káposzta

Zamat Zamat 2024.08.22.
hentes tokány
HúsételekNagyi receptjeiRetro receptek

Hentes tokány Pali bácsi módra

Zamat Zamat 2025.01.06.
marhatőgy pörkölt - tőgypörkölt
HúsételekOlcsó ételekRetro receptek

Marhatőgy pörkölt – tőgyepörkölt

Zamat Zamat 2024.08.02.
sült libacomb
HúsételekRetro receptek

Ropogós piros libacomb

Zamat Zamat 2024.11.10.
hagymás rostélyos
FőételekHúsételekRetro receptek

Hagymás rostélyos – egyszerűen tökéletes

Zamat Zamat 2025.01.09.
cukkini fasirt
Diétás ételekFőételek

Cukkini fasírt egyszerűen

Zamat Zamat 2024.08.18.
tarhonyás lecsó l
Főételek

Tarhonyás lecsó magyarosan

Zamat Zamat 2024.08.18.
borsos tokány
HúsételekRetro receptek

Egyszerű borsos tokány

Zamat Zamat 2024.10.17.
sült töltött káposzta
Főételek

Sült töltött káposzta – csőben sült

Zamat Zamat 2024.08.22.
i
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up