A paradicsomos csirkemell egy gyors, könnyű ebéd lehet. Olaszos ízei igazi ínycsiklandóak. Tésztával a legfinomabb.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- 2 dl tejszín (főzőtejszín)
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 vöröshagyma
- 1 közepeskaliforniai, vagy palermo paprika
- 1 doboz hámozottparadicsom-konzerv
- 2-3 gerezd fokhagyma áttörve
- 1-2 mokkáskanál kakukkfő
- 1-2 mokkáskanál bazsalikom
- néhány szál petrezselyemzöld
- esetleg egy kis oregánó
- 2 teáskanál só
- 1-2 mokkáskanál őrölt bors
- 1-2 evőkanál olaj
Paradicsomos csirkemell elkészítése:
A húst mosás után felkockázzuk, az olajon fehérre pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd tálba szedjük.
A visszamaradt zsiradékban üvegesre pirítjuk a hagymát, ha már jó, akkor hozzáadjuk a szeletekre, vagy kockákra vágott paprikát, egy ideig pároljuk.
Ha már picit sül lefele, akkor hozzáadjuk a csirkehúst, átkavarjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszereket.
A cukorral édesítünk kicsit rajta, és kb. 20 perc alatt fedő alatt párolva készre főzzük.
A legvégén belekeverjük a tejszínt, egy pillanatra felfőzzük, hozzáadva a petrezselyemzöldet, majd el is zárjuk.
Tésztával tálaljuk.