A paradicsomleves rendkívül üdítő első fogás. Aki szereti a paradicsom ivólevet, az biztos, hogy a leves is kedvence lesz.
Főzhetünk bele tésztát, vagy kockára vágott burgonyát.
Hozzávalók:
- 2 evőkanál zsiradék
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 evőkanál finomliszt
- 1.2 liter víz
- nagyobb dobozos konzerv sűrített paradicsom
- késhegynyi bors
- teáskanálnyi só, de óvatosan, mert a konzerv is sós lehet
- néhány evőkanál cukor
- 10 dkg levestészta
Paradicsomleves elkészítése:
Fazékban felforrósítjuk a zsiradékot, apróra vágott hagymát belerakjuk, picit megpirítjuk.
Ezután megszórjuk liszttel, átfuttatjuk, majd óvatosan belekeverjük a vizet, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot kis vízzel elkeverve.
Felforraljuk, ízesítjük fűszerrel, cukorral, és készre főzzük. Beledobjuk a levestésztát és megfőzzük benne.
Ha szükséges adunk hozzá még vizet, egy forralás, és kész is.