A tavasz virágai, a tavasz ízei – a palacsinta bundás bodza, vagy akácvirág rendkívüli finomság.
Hozzávalók:
- 5-6 db bodzavirág, vagy annyi fürt akácvirág
- 2 db tojás
- 1-2 evőkanál kristálycukor
- parányi só
- 15 dkg liszt
- 1 dl tej
- kis vanília, vagy őrölt fahéj
- zsiradék a sütéshez
Palacsinta bundás bodza-, vagy akácvirág elkészítése:
A tojást kikeverjük a cukorral, hozzáadunk parányi sót, majd a lisztet is belekeverjük, s apránként a tejet is. Szép simára kikavarjuk. Adhatunk hozzá parányi vaníliát, vagy őrölt fahéjat – mindkettő finom összhatást biztosít.
Ezután a bodzavirágokat 2-3 kisebb részre szedjük, majd belemártjuk a tojásos masszába, és forró zsiradékban hirtelen kisütjük.
Lehetőleg papírtörlőre szedjük, hogy a fölösleges zsiradék lecsepegjen, majd fahéjas, vagy vaníliás porcukorral megszórjuk, de anélkül is finom.