Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Retro receptek

Padlizsánkrém – vinyete

Zamat Zamat 2025.02.11.
vinyete

A padlizsánkrémet, vinyetét nagyon sokan szeretik. Elkészítése kicsit aprólékos, viszony annyira finom és kiadós, hogy maximálisan kárpótol.

Hozzávalók:

  • 1 kg sült padlizsán hús
  • 2 db lilahagyma reszelve, vagy apróra vágva
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 1-2 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt bors (vagy több)
  • 40 dkg majonéz, vagy olívaolaj

Padlizsánkrém készítése:

Készítés előtt a padlizsán szárát levágjuk, hogy ne maradjon rajta semmi belőle, lila részét villával végig szurkáljuk.
A padlizsánt grillezzük, vagy sütőben megsütjük – sütőben szűk óra alatt sül meg 180 fokon, de ha így készítjük, akkor a rács alá feltétlen rakjunk egy tepsit.

Közben megtisztítjuk a hagymákat és nagyon apróra vágjuk, vagy lereszeljük a lila hagymát, a fokhagymát pedig áttörtjük.

Fontos, hogy csak műanyag eszközökkel dolgozzunk – műanyag kés, műanyag villa (vagy favilla) – így megelőzhetjük, hogy íze keserűvé válik.

A megsült padlizsánt hagyjuk kihűlni, utána kettévágjuk, kikaparjuk a magját, majd a belsejét egy tálba kaparjuk. Szintén mellőzve a fém eszközöket.
Összetörjük az egészet fakanállal, vagy más, fából készült eszközzel.

Hozzákavarjuk nagyon apránként az olajat, vagy majonézt, a sót, borsot, hagymákat, és jól kikeverjük.

Ezután lehűtjük, és másnap fogyasztjuk.

Finom citromosan is.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékkrémekretro receptek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

kókuszos süti
Édes süteményekOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Tejszínnel locsolt Raffaello süti

Zamat Zamat 2025.03.20.
majonéz
FőételekhúsvétkarácsonyiNagyi receptjeiRetro receptek

Házi majonéz

Zamat Zamat 2025.04.26.
tócsni
Nagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Eredeti tócsni recept

Zamat Zamat 2024.09.18.
legényfogó leves
LevesekNagyi receptjeiRetro receptek

Legényfogó leves, nagyi is így készítette

Zamat Zamat 2025.01.06.
kalács
Édes süteményekhúsvétNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Húsvéti foszlós fonott kalács

Zamat Zamat 2025.04.13.
hurka
EgytálételekFőételekHúslevesekRetro receptek

Ha így sütöd a hurkát, biztos nem robban szét!

Zamat Zamat 2024.11.23.
pásztortarhonya
Retro receptek

Hagyományos pásztortarhonya recept

Zamat Zamat 2024.11.03.
almás tészta
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Omlós csoda almás

Zamat Zamat 2025.03.03.
bőrös sült hús
HúsételekNagyi receptjeiRetro receptek

Sült csülök ropogósra sütve

Zamat Zamat 2025.02.04.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up