Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
karácsonyiRetro receptekSütemények

Oroszkrém torta

Zamat Zamat 2024.12.12.
habos torta

Az oroszkrém torta sokak kedvence, nem véletlenül – hisz ki nem szereti a tejszínes finomságokat…

Hozzávalók:

  • 15 evőkanál liszt
  • 15 evőkanál cukor
  • 12 kanál jó meleg víz
  • 6 db tojás
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 10 kanál cukor
  • 1 liter 30 %-os habtejszín
  • 6 tojás sárgája
  • 1/2 liter tej
  • 2 vaníliás cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 1 kanál rumaroma
  • 1 csomag zselatin

Oroszkrém torta elkészítése:

A lisztet leszitáljuk a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot.
A tojásokat feltörjük, ketté választjuk, most a sárgájával dolgozunk.
A lisztes-cukros keverékhez hozzáadjuk a tojások sárgáját és a forró vizet, és nagyon jól kikeverjük, simára.

Ezután a fehérjékből kemény habot verünk, és a tojássárgás masszába keverjük óvatosan.

Sütőpapírral kibélelt, vagy rendesen vajjal kikent tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából félóra alatt készre sütjük.

Elkészítjük a krémet.
A mazsolát beáztatjuk rumba, vagy rumaromába.
A tojássárgákat egy pohár tejjel és a cukorral összekeverjük, majd felfőzzük kevergetve. Ha felfőtt, utána lehúzzuk, majd hozzákeverjük a vaníliát.
A zselatint a megmaradt tejben felolvasztjuk, ha már sima, akkor a krémhez keverjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd ha kihűlt a felfőzött krém, akkor hozzákeverjük.

Ha kihűlt a piskóta, akkor a formából kivesszük, három szeletre vágjuk, majd egyenként megkenjük őket a krémmel.
Mindegyik rétegre szórunk mazsolát is.
Az utolsó lapot ha rátettük, külsejét is bekenjük a maradék krémmel, majd megszórjuk szeletelt, picit átpirított mandulával.
De díszíthetjük tejszínhabbal is gazdagon.

Hűtőbe rakjuk pihenni, díszíthetjük még csokoládéval, kedvenc gyümölcsünkkel is, nem csak tejszínnel.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékhabos sütikarácsonyiretro receptek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

kókuszos golyó
karácsonyiSüteményekSütés nélküli desszertek

Raffaello golyó, annyira finom….

Zamat Zamat 2024.12.10.
röszti
EgytálételekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Röszti – a sült krumpli kedvelőknek

Zamat Zamat 2025.02.12.
krémes
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Krémes lepény

Zamat Zamat 2025.05.19.
francia krémes
DesszertekRetro receptekSütemények

Francia krémes recept

Zamat Zamat 2024.11.03.
Stefánia vagdalt
HúsételekRetro receptek

Stefánia vagdalt recept

Zamat Zamat 2024.10.28.
kefires lángos
LángosokSütemények

Kefires lángos recept

Zamat Zamat 2024.08.21.
sütemény a brownie
Sütemények

Klasszikus brownie recept

Zamat Zamat 2024.08.21.
lekváros papucs
Retro receptekSütemények

Szilvalekváros papucs recept

Zamat Zamat 2024.10.28.
csodálatos toroskáposzta
EgytálételekHúsételekRetro receptek

Hajdúsági toroskáposzta recept

Zamat Zamat 2024.08.02.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up