Az almás sütiből sosem elég, az omlós csoda almás egy nagyon kapós variáció. Gyorsan összedobható, az eredmény pedig garantált.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg cukor
- 3-4 tojás sárgája
- 1-2 evőkanál tejföl szükség szerint
- 1 kg alma tisztítva
- 1-2 evőkanál fahéj
- 1 csomag vaníliáscukor
- 1-2 marék dió
- 1 citrom reszelt héja
Omlós csoda almás elkészítése:
A lisztet a sütőporral egy tálba szitáljuk, belemorzsoljuk a zsírt, hozzákeverjük a cukrot, beleütjük a tojások sárgáját, majd a tejföllel jól formálható tésztává dolgozzuk.
A tésztát két részre osztjuk, egyik felét kinyújtjuk tepsi méretűre, sütőpapírral bélelt gáztepsi aljába rakjuk.
Az almát nagylyukú reszelőn lereszeljük hámozás után, majd kinyomkodjuk.
Az alma alá egy kis diót szórunk, arra mehet a kinyomkodott alma lazán.
Ha szükséges, akkor megcukrozzuk, fahéjjal, mazsolával megszórjuk, egy kis vanília is mehet rá, és parányi citromhéjjal megpergetjük.
A tészta másik felét kinyújtjuk, ráhelyezzük, széleit lenyomjuk, tetejét villával lyukasztjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben félóra alatt készre sütjük.