Az olajban sütött krumplis pogácsa lényegében egy krumplis fánk, vagy ducibb krumplis lángos. Ha lágyabb tésztát akarunk, rakhatunk bele 1-2 dkg élesztőt is, de ez esetben kb. félórát pihentessük szaggatás után, lisztezett deszkán.
Hozzávalók:
- 1/2 kg krumpli
- 1 db tojás (elhagyható)
- 10-15 dkg liszt – annyi, amivel tésztánk sima lesz
- 1 mokkáskanál só
- olaj a sütéshez
Olajban sült krumplis pogácsa:
A krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, megtörjük.
Amikor már csak éppen langyos, hozzáadjuk a tojást, sót, lisztet, és jól kidolgozzuk.
Nem baj, ha enyhén ragad, ilyennek kell lenni.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 2 centi vastagra, aztán felkockázzuk, vagy kiszaggatjuk pohárral, vagy nagyobb pogácsa szaggatóval.
Forró zsiradékban kisütjük pirosra.