Nutellás sajttorta maga a csoda, hisz már magában egy sajttorta is igazi különlegesség. Megbolondítva a Nutella ízével – egyszerűen elmondhatatlan.
Hozzávalók:
- 30 dkg keksz morzsalékosan
- 12 dkg teavaj – esetleg margarin
- 3 evőkanál Nutella
Nutellás sajttorta elkészítése:
A nem túl édes, és nem túl markáns ízű kekszet darabosra törjük, vagy darálón átengedjük.
A vajat folyósra olvasztjuk, majd egy tálban a keksz morzsalékkal és néhány kanál Nutellával összedolgozzuk.
Egy tortaformát előveszünk, kikenjük, majd a masszát egyenletesen belenyomkodjuk, s berakjuk legalább félórára a hűtőbe.
Közben a mascarponét a Nutellával egyetemben nagyon alaposan összekeverjük. Megkóstoljuk, s ha édesebbet kívánunk, akkor adunk hozzá porcukrot is.
Ezt a masszát kenjük a tortaformában lévő keksz alapra. Szép simára kenjük a tetejét, s ha szeretjük a darabosra tört mogyorót, akkor a tetejét beszórjuk vele, majd hideg helyen pihentetjük néhány órát tálalásig.