Hogy miért épp normand csók a neve ennek az aprósüteménynek nagy talány, nem hasonlít hegycsúcshoz, és fenyőhöz sem, de a neve aranyos.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1,2 dl tejföl
- 3 nagy tojás
- 20 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliáscukor
- 2-3 evőkanál kakaópor
- 15 dkg zsír, vagy 20 dkg vaj, vagy margarin
- 1-2 marék apróra vágott cukrozott narancs, vagy citromhéj
- 1 tábla étcsokoládé olvasztva
Normand csók elkészítése:
A lisztet a cukorral, és a zsiradékkal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a kakaóport, a tejfölt, a citrom-, vagy narancshéjat, tojásokat, sütőport, és a vaníliás cukrot is.
Gyorsan összedolgozzuk.
Cseresznyétől nagyobb méretű golyókat formálunk belőle, melyet parányit lelapítunk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, kis távolságra egymástól sütjük ki 180 fokra előmelegített sütőben, nagyjától 10-15 perc alatt.
Ha megsültek és meghűltek, akkor szorosan egymás mellé rakva a sütőpapíron felolvasztott csokoládéval átcsíkozzuk. A csokoládét összetörve mikróban, vagy gőz fölött olvasszuk fel, és akár egy papírtölcsérből is csurgathatjuk. De ügyesen villával is megoldható.