A Néró teasütemény valójában édes aprósütemény, legtöbben már gyermekkorunktól ismerjük, legfeljebb neve újdonság számunkra. Omlós, puha, és mutatós.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 csomag vaníliáscukor
- 10 darab tojás
- 33 dkg porcukor
- 35 dkg vaj, vagy margarin
- Tetejére csokoládé olvasztva
Néró teasütemény elkészítése:
A vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, azzal is kavarjuk.
Hozzáadjuk a vaníliát, egy kis reszelt citromhéjat, és a lisztet, amit természetesen átszitáltunk, hogy jó levegős legyen. Jól kikeverjük.
A masszát nyomózsákba, vagy egy zacskóba töltjük, melynek végét levágjuk, és sütőpapírral bélelt lapos tepsibe, egymáshoz nem túl közel 2-3 centis csomókat nyomunk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük meg, nagyjából negyedóra alatt, odafigyelve, hogy szép, világosak legyenek.
Tetejét gőz fölött felolvasztott csokoládéval, melybe egy kanál olajat keverünk (fényes legyen) megcsurgatjuk.
Kettőt-kettőt össze is ragaszthatunk lekvárral, vagy kedvenc krémünkkel, de magában is nagyon ütős.