Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Édes süteményekOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Négylapos sütemény – egyszerű és finom

Zamat Zamat 2025.03.24.
csokis torta

A négy lapos sütemény krémes csokis finomság, elkészítése egyszerű, és hatalmas adag, hűtőben több napig eláll.

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg vaj, vagy margarin
  • 5 dkg zsír
  • 1 dl tej
  • 1 csomag szalakálé
  • 10 dkg porcukor
  • parányi só
  • 1 egész tojás
  • 2-3 nagy kanál tejföl, hogy jól gyúrható legyen

Krémhez:

  • 1,5 liter tej
  • 15 evőkanál cukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 2 csomag kakaós pudingpor
  • 2 nagy evőkanál jó minőségű kakaópor
  • 10 dkg vaj

Négylapos sütemény elkészítése:

A szalakálét összekeverjük a deci tejjel.

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzámorzsoljuk a vajat, zsírt. Beleszórjuk a cukrot, sót, mehet bele a tojás is.
Most hozzáöntjük a szalakális tejet, és a tejföllel elkezdjük összedolgozni.
A lényeg, hogy jól gyúrható, viszonylag könnyen nyújtható tésztánk legyen.

A tésztát ezután 4 részre osztjuk, és lisztezett deszkán négy nagy tepsinyi lapot nyújtunk.

Sütőpapírt rakunk a tepsi hátuljára, és a kinyújtott tésztát arra helyezzük – de akár azon is nyújthatjuk, ha úgy könnyebb.

180 fokra előmelegített sütőben sütjük meg nagyjából 10 perc alatt, szép világosra.
Sütőpapírral együtt húzzuk le, a többi lapot ugyanígy sütjük, mindig új sütőpapírral.

Letesszük őket hűlni.

Addig elkészítjük a krémet.

A cukrot a vaníliával, és egy kis tejjel alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a csokis pudingokat, az átszitált lisztet és kakaóport, tejjel alaposan kikavarjuk, hogy jó sima legyen, majd a már forró tejből kimerünk egy kanállal, hígítjuk és melegítjük vele, aztán hozzáöntjük – folytonos kevergetés mellett – sűrűre főzzük.
Ha elkészült, letesszük hűlni letakarva, hogy ne bőrösödjön.

Ha teljesen kihűlt, akkor hozzáadjuk a lágy vajat, és nagyon-nagyon alaposan kikavarjuk, habosítjuk.

A krémet három részre osztjuk, majd a lapokat megtöltjük vele.

Tetejét porcukorral leszórjuk, de akár olvasztott csokoládéval is leönthetjük, ha teljes csokis finomságot szeretnénk.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékkrémes sütikretro receptek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

krémes csokis süti
Édes süteményekSütemények

Mária szelet

Zamat Zamat 2025.02.21.
gazdag háromszögek
Sós süteményekSütemények

Gazdag háromszögek

Zamat Zamat 2024.11.03.
bukta
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Foszlós bukta – ahogy a nagykönyvben meg van írva

Zamat Zamat 2025.03.24.
hartyáni krémes
Édes süteményekRetro receptekSütemények

Hartyáni krémes – babapiskótás krémes

Zamat Zamat 2025.01.28.
legényfogó leves
LevesekNagyi receptjeiRetro receptek

Legényfogó leves, nagyi is így készítette

Zamat Zamat 2025.01.06.
lekváros kifli
Nagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Túrós Lili kifli

Zamat Zamat 2025.04.10.
csokis piskóta
Sütemények

Csokis piskóta mascarponés krémmel

Zamat Zamat 2024.11.03.
pita
Olcsó ételek

Pita házilag

Zamat Zamat 2024.09.22.
füstölt sajtos pogácsa
Sós süteményekSütemények

Füstölt sajtos pogácsa

Zamat Zamat 2024.09.22.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up