Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
karácsonyiNagyi receptjeiSütemények

Nagyszerű habos almás krémes

Zamat Zamat 2024.12.05.
almás krémes

A habos almás krémes különlegesen finom gyümölcsös, krémes sütemény, mely igazából a töltelékektől lesz tökéletes.

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1,5 kg alma
  • 3 evőkanál cukor
  • 1-2 csomag vaníliás cukor
  • 2 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 dl almalé – akár a reszelt almából
  • 1 csomag vanília puding
  • kb. 3 lapzselatin

Tetejére:

  • 7,5 dl tej
  • 2 vaníliás pudingpor
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 dl 30 %-os habtejszín
  • 1-2 evőkanál porcukor
  • 1 habfixáló

Habos almás krémes elkészítése:

A leveles tésztát két közepes méretű tepsi nagyságúra nyújtjuk ki, majd egyenként kisütjük őket. A második lapot viszont előtte kockázzuk fel, így később könnyebb lesz a szeletelés.
Előmelegített sütőben 180 fokon, jó tíz perc alatt világosra sütjük.

Sütőpapírral együtt kihúzzuk a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

Míg hűl, addig az almát megtisztítjuk, lereszeljük, nyomkodjunk ki belőle kb. egy dl almalevet, ezt letesszük külön, később dolgozunk vele.
A lereszelt almát cukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal felfőzzük.

A pudingport az almalével feloldjuk, simára dolgozzuk, majd hozzáadjuk a fahéjas, felfőzött almához, és együtt sűrűre főzzük.

A zselatint szokott módon, arányban beáztatjuk, a lapokat kinyomkodjuk, és a még forró almába keverjük. Ezután az almás edényt lehúzzuk, és hagyjuk hűlni.
Ha már langyos, akkor az alsó tésztalapra simítjuk, majd hűtőbe rakjuk kb. egy órára.

Elkészítjük a krémet.

A tejet a pudingporral kikeverjük, hozzáadjuk a cukrot, felfőzzük. Majd ha kihűlt, akkor nagyon alaposan kikeverjük, habosítjuk, rákenjük a zselatinos almarétegre, elsimítjuk.

Míg felverjük a tejszínt, addig berakhatjuk a hűtőbe pihenni ismét.

A tejszínt egy kis cukorral felverjük, belekeverjük a habfixálót is, majd a krém tetején szépen elsimítjuk ezt is.
Végső feladat – egyenként ráhelyezzük a felkockázva kisütött leveles tésztalapokat.

Másnapra tökéletes lesz.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékkarácsonyikrémes sütikretro receptek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

reszelt tészta
EgytálételekFőételekhúspótlóhúsvétNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Hajdúsági gombóta

Zamat Zamat 2025.04.03.
csokis kifli
Retro receptekSütemények

Csodálatos csoki kifli

Zamat Zamat 2024.11.10.
gesztenyés kifli
karácsonyiRetro receptekSütemények

Vendégváró gesztenyés kifli

Zamat Zamat 2024.12.14.
piskóta
Édes süteményekSütemények

Japán sajttorta – egy szem liszt sincs benne

Zamat Zamat 2025.03.12.
vegyesporkolt
EgytálételekHúsételekNagyi receptjeiRetro receptek

Csodálatos disznótoros vegyespörkölt

Zamat Zamat 2025.02.04.
sajtos perec
Nagyi receptjeiRetro receptekSós süteményekSütemények

Szalakális sajtos perec

Zamat Zamat 2025.04.10.
leveles kifli
Olcsó ételekSós süteményekSütemények

Réteges sós kifli uzsonnára

Zamat Zamat 2025.03.21.
tyúkleves
HúslevesekNagyi receptjeiRetro receptek

Különleges gyöngytyúk leves

Zamat Zamat 2025.02.03.
aranygaluska
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Eredeti, másnap is puha aranygaluska recept

Zamat Zamat 2024.10.12.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up