Nagymama linzer receptje valójában alaprecept, a klasszikus 1:2:3-as készítési mód. Ebben sosem fogsz csalódni, tökéletes arány a biztos sikerhez.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 40 dkg vaj, vagy margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 db tojásnak a sárgája
Nagymama linzer karika elkészítése:
Fontos: hideg alapanyagokkal dolgozunk, és gyorsan.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a zsiradékot, nagyjából elmorzsoljuk, mehet bele a porcukor és a tojás sárgája, összegyúrjuk.
Zacskóba rakjuk, és mehet a hűtőbe.
Legalább egy órát pihenjen, utána lisztezett deszkán kinyújtjuk, tetszőleges szúróval kiszúrjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Előmelegített sütőben világosra sütjük 180 fokon, 10-15 perc alatt készül el.
Ha meghűl – tölthetjük savanykás lekvárral, s kettőt összeragasztunk.
Úgy is készíthetjük, hogy fele tésztát lyukas szúróval szúrjuk, és egy ilyet, egy olyat ragasztunk lekvárral össze.
A tésztájába egy citrom lereszelt héját is beledolgozhatjuk, kicsit pikánsabb lesz az íze.
Sokáig elálló tészta, és légmentesen lezárva omlós marad.