Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Nagyi receptjeiRetro receptekTartósítás

Nagymama birsalma lekvárja

Zamat Zamat 2024.10.11.
birsalma lekvár

Itt az ősz, és itt a alkalom nagymama birsalma lekvárja elkészültéhez. Tökéletes egy szelet kenyérhez, süteményekhez.

Hozzávalók:

  • 1 kg tisztított birs
  • 30-50 dkg cukor
  • ekkora adagonként 1 kisebb citrom leve, vagy mokkáskanálnyi citromsó
  • 0,5 l víz

Nagymama birsalma lekvárja elkészítése:

A birsalmákat alaposan, körömkefével lemossuk, hogy a bolyhok lemenjenek róla. Feldaraboljuk, esetleges hibás részeket kivágjuk. Minél közelebb vágunk a magházhoz, annál sűrűbb lesz a lekvárunk.
Rakjuk fel főni a fele vízzel, majd ha megfőtt, megpuhult, akkor összetörjük, vagy mixeljük.
Feltesszük főni a cukrot a másik fele vízzel, és a citrom levével. Ha felforrt, a cukor elolvadt, akkor mehet bele a birs massza. Összekeverjük, és főzzük még kb. negyedórát – kevergetve.

Patyolat tiszta üvegekbe merjük a lekvárt óvatosan, hogy az üveg ne pattanjon szét, az üveg egyik széle alá helyezzük egy kés élét laposan.
Lezárjuk az üvegeket tetővel, leszorítjuk, megfordítjuk fejjel lefelé pár percre.
Száraz dunsztba rakjuk, s úgy hagyjuk kihűlni.
Másnap-harmadnap mehet a kamrapolcra.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékretro receptek

Népszerű receptek

zöldborsós rizs
Zöldséges rizottó magyarosan
Köretek Retro receptek
A franciasaláta a zöldségek, alma, uborka, és majonézes öntet tökéletes kavalkádja
Tökéletes franciasaláta recept
Főételek
A rántott cukkini tökéletes nyári falatozni való, és egy kis öntettel is megbolondíthatjuk.
Rántott cukkini recept
Olcsó ételek
Csodálatos édes-savanyú sóskafőzelék, melyet gazdagíthatunk belefőzött tojással is.
Egyszerű sóskafőzelék receptje
Főételek
A francia lecsó, a ratatouille már kinézetében is franciás - elegáns, szinte formatervezett - az íze pedig csodás. Érdemes kipróbálni!
Ratatouille – francia lecsó recept
Főételek
A zöldborsófőzelék staubolva - ha főzelékeket nézzük - a legegyszerűbb elkészítési mód. Ráadásul finom.
Zöldborsófőzelék staubolva – nagyi módra
Nagyi receptjei
A dobos torta egy hatlapos piskóta csokikrémmel töltve, tetején karamellel. Elkészítése babrás, de könnyíthetünk rajta.
Dobos torta háziasan, egyszerűen
Sütemények
A máklepény lényegében kavart tészta. Dúsíthatjuk csokival, gyümölccsel, pudinggal, lekvárral, vagy ami kedvünk tartja.
Máklepény receptje
Sütemények

Hasonló receptek

Gyors leveles tészta
Retro receptek

Gyors leveles tészta receptje

Zamat Zamat 2024.08.02.
mézes krémes
Édes süteményekhúsvétkarácsonyiNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Csányi mézes

Zamat Zamat 2025.04.20.
Őszibarack lekvár cukrosan, vagy cukor nélkül a kamra sztárja lesz!
Retro receptek

Őszibarack lekvár receptje

Zamat Zamat 2024.07.23.
sajtos rúd
Retro receptekSós süteményekSütemények

Egyszerű köményes sajtos rúd

Zamat Zamat 2024.10.17.
sült gesztenye
karácsonyiRetro receptek

Hogy süssünk tökéletes gesztenyét?

Zamat Zamat 2024.12.14.
sült barátfüle
Nagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Sült túrós barátfüle receptje

Zamat Zamat 2024.11.10.
bőrös sült hús
HúsételekNagyi receptjeiRetro receptek

Sült csülök ropogósra sütve

Zamat Zamat 2025.02.04.
Néró teasüti
Retro receptekSütemények

Néró teasütemény

Zamat Zamat 2024.10.28.
hájas tészta
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptek

Nagymama hájas tészta receptje

Zamat Zamat 2024.10.12.
i
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up