Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Édes sütemények

Nagyi krémes palacsintája

Zamat Zamat 2024.08.02.
krémmel töltött palacsinta

Meg lehet csinálni pudingporral is, de valahogy nem olyan. A házi krém krémesebb, selymesebb, finomabb. Régen magában, csak édességként is készítették – egy részét vaníliásan, egy részét kakaósan. Többre értékelték, mint a pudingot.


Ha palacsintát készítünk, akkor átlag minden második alkalommal „ez lesz belőle”. A házi főzött krémmel olcsó is a töltelék, és nagy finom.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 5 dl tej
  • 5 dl szénsavas ásványvíz
  • jó csipet só
  • a sütéshez olaj, vagy ekkora mennyiséghez nagyjából 1-1,5 dl olaj belekavarva. 

A palacsinta elkészítése:

Így csak az első palacsinta alá kell olaj, a többi, amire szükség van mindig az előző palacsintából származik. Azt viszont tudni kell, hogy a palacsintatészta így lágyabb, ha sokáig húzódik a sütés, egy idő után nehézkessé válik a fordítás.


Ha valaki cukrosan szereti rakhat bele, bár könnyebben megég, egyszerűbb sütni így, alaptésztaként, és abszolút nincs sós ízérzete.

Az alapanyagokat összekeverjük,mégpedig először a lisztet a tojással, a sóval és a tej egy részével nokedli tészta szerűen kidolgozzuk. Ha már szép sima, hozzáadjuk az olajat, majd a többi tejet, ezzel is keverjük, végül jöhet hozzá az ásványvíz.

Annyit adjunk hozzá, hogy jó tejszín sűrűségű legyen. Ezzel is jön a kikeverés, majd lerakjuk egy jó negyedórára pihenni, közben még sűrűsödik.

Ha úgy látjuk, hogy sűrűsége már kissé tulzás, akkor adjunk hozzá még egy kis ásványvizet.

Palacsintasütőnk mindig legyen forró, másképp nem fog jól sikerülni a palacsinta. Törekedjünk arra, hogy minél vékonyabb palacsintákat süssünk, kivétel, ha a vastagat szeretjük. 🙂

Krém hozzávalói:

  • 1 liter tej
  • 7 evőkanál cukor
  • 2 csomag  vaníliás cukor
  • 6-7 tojás
  • 6-7 evőkanál liszt

Mivel ennél a krémnél nem habos krémet akarunk készíteni, ezért felhasználjuk a sárgája mellett a fehérjét is. Semmivel sem lesz rosszabb, ráadásul nem árt, ha a palacsintába töltött vanília krémnek van tartása is.


Egy lábast kiöblítünk vízzel, majd beleöntjük a tejet nagyjából fél deci kivételével. 


A tojásokat felverjük nagyjából, mint a rántottánál, belekeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, majd ha már a cukor olvadozik, akkor a lisztet is, apránként hozzáadjuk a tejet, és alaposan kikeverjük, hogy sima legyen. Ha nehezen keverhető, akkor adhatunk még hozzá tejet.

Ha már forrás közeli a tej, akkor egy merőkanállal kiveszünk belőle, és kevergetés mellett ráöntjük a tojásos, kikevert masszához. Ha még sűrű nagyon, akkor még egy kanállal.

Ha kezd önthetővé válni, akkor az edény tartalmát beleöntjük, csurgatjuk a forrás közeli tejbe, közben a tejet állandóan kavargatjuk.

Addig kavarjuk, míg fel nem forr rendesen, mivel közben sűrűsödik is, bugyogni fog, mint a láva. Ha felforrt, akkor elzárjuk, a végén kavarhatunk bele pár deka vajat, de a nélkül is jó. Ha kihűlt, a palacsintába töltjük. 

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

tejpite
Édes süteményekNagyi receptjei

Tejpite recept

Zamat Zamat 2024.10.01.
lepény
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Nagyi féle diós lepény

Zamat Zamat 2025.05.15.
piskóta
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptek

Piskóta sütés Nagyi módra

Zamat Zamat 2024.10.12.
torta
Édes süteményekkarácsonyiNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Rumos diótorta

Zamat Zamat 2025.04.18.
Kinder bueno szelet
Édes sütemények

Kinder bueno szelet

Zamat Zamat 2024.10.17.
Rigó Jancsi
Édes süteményekkarácsonyiNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Rigó Jancsi, a habos csoda

Zamat Zamat 2025.01.22.
császármorzsa
DesszertekÉdes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Krumplis smarni – krumplis császármorzsa

Zamat Zamat 2025.02.19.
diós pöfeteg
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Diós pöfeteg

Zamat Zamat 2025.02.25.
habos lekváros tészta
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Női szeszély Mama módra

Zamat Zamat 2025.03.10.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up