A mogyorós csók sokunk kedvence gyermekkorunkból. Sajnos a most kapható már csak nyomokban hasonlít az egykorihoz.
Hozzávalók:
- 20 dkg porcukor
- 6 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg mogyoró nagyon finomra őrölve
Mogyorós csók elkészítése:
Csak a tojásfehérjével dolgozunk, a tojások sárgáját használjuk fel más édességhez, süteményhez!
A porcukrot a tojások fehérjével és a vaníliás cukorral nagyon kemény habbá verjük, majd a teljesen finommá őrölt mogyorót is hozzákeverjük lassan, óvatosan, hogy a habot ne törjük össze.
Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk két kiskanál segítségével.
Egyikkel kiszedjük az adagot, másikkal helyére igazítjuk.
A csókokat lényegében szárítjuk, nem sütjük – 120 fokos sütőben, parányi rést is hagyjunk, hogy a fölösleges pára távozni tudjon.
Félóra-háromnegyed óra alatt elkészül, hagyjuk még szikkadni.
Akár csokiba is márthatjuk, de ez a csók magában is rendkívül finom, és kapós.
A mogyorót – sótlan – kávédarálóval is megdarálhatjuk. Ha mogyorókrém lesz belőle ne ijedjünk meg, az is tökéletesen használható. Daráláskor akár egy pici cukrot is tehetünk hozzá.