A rántott hús nagy kedvence a magyar konyhának, egy kis olaszos csavarral is csak nyerő lehet.
Hozzávalók:
- 1 kg sertés karaj csonttal
- 40 dkg makaróni
- 15 dkg császárszalonna
- 15 dkg finom gépsonka
- 15 dkg sampion gomba
- 1 vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1/2 doboz passzírozott paradicsom konzerv
- 25 dkg félkemény sajt
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál oregánó
- 3 db tojás
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 15 dkg liszt
- zsiradék a sütéshez
Milánói sertésborda rántva:
A császárt kisütjük kisebb kockára vágva, rádobjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, az átnyomott fokhagymát, a felszeletelt gombát, a kisebb csíkokra vágott sonkát, és hozzáadjuk a paradicsompürét is. Átforgatjuk, lepirítjuk. Fűszerezzük.
Makarónit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, az elkészített paradicsomos mártással összeforgatjuk.
A karajt szeleteljük, kiverjük, majd sózzuk, borsozzuk, és szokásos módon bepanírozzuk annyi kivétellel, hogy a zsemlemorzsába a saját harmadát hozzákeverjük.
Forró zsiradékban kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.
Az elkészített paradicsomos makarónin tálaljuk, tetejére még forrón reszelt sajtot szórunk.