A mézes mustáros csirkemell különleges ízesítése változatosságot hoz a konyhánkba. A legfinomabb hozzá a zöldséges, pirított tészta, de rizzsel is tökéletes.
Hozzávalók:
- 2 szép egész csirkemellfilé
- só nagyjából teáskanálnyi
- bors ízlés szerint
- 2-3 evőkanálnyi étolaj
- 3 evőkanálnyi liszt
- 3 dl tejföl
- 5 evőkanálnyi méz
- 3 evőkanálnyi mustár
- víz a pároláshoz.
Mézes mustáros csirkemell elkészítése:
A húst lehártyázzuk, majd csíkokra vágjuk.
Fűszerezzük ízlés szerint, majd serpenyőben zsiradékot hevítünk, és a húst fehéredésig sütjük. Most megszórjuk a liszttel, és hozzáadagoljuk a mustárt, tejfölt, mézet. Alaposan, de lazán átkeverjük.
Egy kis vizet öntünk hozzá, majd még főzzük addig, amíg megpuhul.
Nagyon gyorsan készült. Tészta, vagy rizs illik hozzá.