A mandulás barackmag süti különleges finomság. Magát a krémet készíthetjük kókusszal, dióval is, ilyenkor még színezéket sem fontos tenni hozzá.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg vaj, vagy margarin
- 25 dkg őrölt mandula, dió, vagy aprószemű, vagy aprított kókusz
- 20 dkg porcukor
- 1-2 evőkanál kakaópor
- 1 db tojás
Krémhez:
- 25 dkg vaj
- 35 dkg porcukor
- 15 dkg mandula, dió, vagy kókusz
- 1 dl tej
- 1/2 üvegnyi mandula aroma
Mandulás barackmag elkészítése:
A tészta minden alapanyagát összegyúrjuk, majd elővesszük a mandula, barackmag formákat, belenyomjuk, majd 180 fokos sütőben megsütjük. Még melegen kivesszük belőle, lerakjuk hűlni.
Ezután elkészítjük a krémet.
A vajat kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tejben picit felforralt diót – majd ha kihűlt, akkor a vajas krémhez keverjük, hozzáadjuk az aromát is.
Ha meghűlt az egész, akkor belekenjük a tésztaformákba, összeragasztjuk őket, ha szeretjük – porcukorral megszórjuk.
Mandula helyett használhatunk diót, ilyenkor kell mandula aroma.