A mákos palacsinta a mostanában kedvelt mákos guba palacsinta alapja. Ha ilyet készítünk, akkor egyszerűen a palacsintát sűrűbb vanília pudinggal töltjük.
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 25 dkg liszt
- 40 dkg mák darálatlanul
- kis csipet só
- 5 dl tej
- 1-2 evőkanál cukor
- 2-3 evőkanál olaj
Mákos palacsinta elkészítése:
A lisztet összekeverjük a mákkal, hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, pici sót, a tejjel simára keverjük, majd annyi ásványvízzel, vagy szódavízzel keverjük ki, hogy tejszín sűrűségű masszát kapjunk.
Ekkor hozzákeverjük az olajat is.
Első sütésnél még olajozzuk a sütőt, utána már erre nincs szükség.
Fogyaszthatjuk pusztán cukrosan, ehetjük vanília krémmel, de akár lekvárral is tölthetjük.