Mákos krémes vaníliásan, csokidarával

A mákos krémes vaníliásan piskóta alapon vastag máktöltelék lekvárral, vaníliakrémmel, rajta csokoládéval. Étcsokoládés tortadarával megszórva az igazi.

Hozzávalók:

  • 2-3 tojás
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 2-3 evőkanál liszt

Mákos töltelékhez:

  • 1/4 kg darált mák
  • 3-4 dkg búzadara
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 5 dkg vaj
  • 1,2 dl tej
  • esetleg rá kedvenc lekvárunk

Vanília krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 12 dkg cukor (por)
  • 1 vaníliás cukor

Tetejére:

  • reszelt csokoládé, vagy
  • étcsokoládés tortadara

Mákos krémes vaníliásan – elkészítése:

A mákos töltelék hozzávalóit összekeverjük jó alaposan, majd sütőpapírral bélelt 20×30-as tepsibe simítjuk.
Ezután elkészítjük a piskótát.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a fele cukrot, kemény habbá verjük vele.
A tojások sárgáját a maradék cukorral nagyon-nagyon habosra keverjük, majd a két masszát óvatosan összeforgatjuk.
Ezután a lisztet átszitálva lassan hozzákeverjük forgatva, majd a sütőpapírral kibélelt tepsiben lévő mákra kenjük óvatosan, 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Ha megsült kivesszük, porcukrozott tálcára fordítjuk, vagy másik sütőpapírra borítjuk. Lehúzzuk róla a papírt, és hűlni hagyjuk.
Közben elkészítjük a tölteléket.

A pudingot a cukorral és a tejjel készre főzzük, majd lerakjuk hűlni. Ha már lényegében hideg, akkor a vajat hozzákeverjük, és jó alaposan habosra dolgozzuk. Ezután a kihűlt tésztára kenjük.

Tetejét megszórjuk reszelt ét, vagy tejcsokival, de még finomabb, a pudingréteg előtt kedvenc lekvárunkkal is lekenjük, majd erre simítjuk a pudingporos krémet.

🍴 Kövess minket a Facebookon!
Nézd meg a legújabb, házias recepteket, amiket mindenki imád! 😍