A majoránnás krumplifőzeléket hívják fehér krumplifőzeléknek is, hisz nem tartalmaz fűszerpaprikát, és itt a majoránna íze dominál, nem a savanykás babérlevél.
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli tisztítva
- 2 evőkanál zsiradék
- 2-3 evőkanál liszt
- 1 kis pohár tejföl
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 mokkáskanál majoránna
- só
Majoránnás krumplifőzelék elkészítése:
A megtisztított burgonyát karikára vágjuk, vagy ahogy szeretjük, s feltesszük annyi vízben főni, hogy ellepje. Megsózzuk ízlés szerint, és puhára főzzük.
A zsiradékból liszttel rántást készítünk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, pici hideg vízzel simára kavarjuk, majd berántjuk vele a főzeléket.
A végén egy kis főzelék lével elkeverjük a tejfölt, hozzáadjuk a majoránnát, és a többihez kavarjuk. Pillanatig főzzük, és el is készültünk.