A majonéz főtt tojásból azok barátja lehet, akik bár szívesen készítenének otthon majonézt, ám félnek a szalmonellától. Ez esetben ez a félelem felejthető.
Viszont jó tudni, hogy 1-2 napnál tovább ne tartsuk még hűtőben sem, hisz vizet is használunk készítésénél.
Hozzávalók:
- 5 db keményre főtt tojás
- 1/2 dl olaj
- 1/2 dl víz
- 1 evőkanál citromlé, vagy almaecet
- parányi cukor
- kis csipet só
- 1 teáskanál mustár, vagy kevesebb
Majonéz főtt tojásból:
A tojásokat keményre főzzük, majd leöntjük hideg vízzel, megtisztítjuk.
A megtisztított tojásokat mixerbe rakjuk, hozzáöntjük a hozzávalókat, és egyszerűen addig forgatjuk a mixerben, míg majonéz állagú nem lesz.
Botmixerrel is elkészíthető, előtte nem árt villával összetörni a tojásokat.
Gyors fogyasztásra tökéletes.