A májgaluska egy kiváló levesbetét. Zöldséges alapon főzve csodálatos májgaluska levest főzhetünk belőle, mely nagyon tartalmas.
Hozzávalók:
- 30 dkg csirke-, vagy sertésmáj
- 1 db tojás
- 1 teáskanálnyi majoranna
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1-2 mokkáskanálnyi őrölt vörösbors
- só minimum 1 teáskanálnyi
- 1 nagy evőkanál búzadara
- 2 nagy evőkanál liszt
- néhány szál petrezselyemzöld apróra vágva
Májgaluska elkészítése:
Összekeverjük a hozzávalókat, hozzáadjuk a végén az apróra vágott petrezselymet is, a vöröshagymát, sót-borsot, majoránnát. Lerakjuk félórára legalább hidegre pihenni, majd levesbe szaggatjuk. Úgy a legfinomabb.
De akár külön is kifőzhetjük, akkor viszont a vízbe dobjunk legalább egy leveskockát.