Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Sütemények

Máglyarakás recept

Zamat Zamat 2024.09.08.
máglyarakás

A máglyarakás egy olcsó sütemény, hisz a maradék, száraz zsemlét fölhasználhatjuk hozzá. Egy kis almával, lekvárral együtt maga a csoda.

Hozzávalók:

  • 6 db nagyobb alma
  • 1 kávéskanálnyi őrölt fahéj
  • 15dkg margarin
  • 7-8 db száraz zsemle mérettől függően
  • 8 dl tej
  • 4 db tojás
  • 5 kanál porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 4 evőkanálnyi sárgabaracklekvár

Máglyarakás elkészítése:

Az almákat megmossuk, megtisztítjuk, felszeleteljük, és fahéjjal együtt megpároljuk pici olajon, vagy margarinon.

A szikkadt zsemléket nagyjából centi vastagra szeleteljük talpán állva.

Egy magas tepsit előveszünk, az aljában eloszlatjuk a zsemleszeleteket egyenletesen.

A tojásoknak a sárgáját a margarinnal, a vaníliáscukorral, és fele cukorral kikeverjük, a tejet felforraljuk, és a tojásos margarinos keverékre öntjük. Összekeverjük, és ezt az elegyet borítjuk a tepsiben lévő zsemlékre. Ha nem jut mindegyikre, akkor átforgatjuk őket.

Előveszünk egy kisebb, 30 centis tepsit, kikenjük, megszórjuk zsemlemorzsával is.

Most az átázott zsemlék felét belerakjuk az aljába. Nem gond, ha szétmegy kicsit, elsimítjuk benne, majd a megpárolt almát egyenletesen elosztlatjuk rajta.

Ezután az áztatott zsemlék másik felét rárakjuk, elsimítjuk.

A sárgabarack lekvárt egy fél vizespohárnyi vízzel összekeverjük, és a zsemlék tetejét megkenjük nagyobbik részével – de nagyjából harmadát elrakjuk a habhoz.

Előmelegített sütőben 180 fokon készítjük, kb. félóra alatt lesz meg.

Míg tésztánk fő felverjük a tojásfehérjéket kemény habbá, mikor már keményedik, hozzáadjuk a cukor másik felét, és a maradék lekvárt is.

Mikor elkészült a tészta és kivesszük a sütőből, akkor ezt a habot elsimítjuk rajta, aztán 160 fokon még 15 percig sütjük.

Ha letelt az idő, akkor a sütőt elzárjuk, az ajtaját kinyitjuk, de a tésztát még ne vegyük ki negyedórát – ilyenkor is szikkad még a hab.

Még melegen kockázzuk.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékretro receptek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

rácsos almás pite
Sütemények

Rácsos almás pite hagyományosan

Zamat Zamat 2024.08.18.
A túrófánk falatnyi finomság, aminek az elkészítése is pofon egyszerű.
Sütemények

Egyszerű túrófánk recept

Zamat Zamat 2024.08.11.
hatlapos
DesszertekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Nagymama hatlapos tortája

Zamat Zamat 2024.10.28.
A máklepény lényegében kavart tészta. Dúsíthatjuk csokival, gyümölccsel, pudinggal, lekvárral, vagy ami kedvünk tartja.
Sütemények

Máklepény receptje

Zamat Zamat 2024.07.20.
sajtos rúd
Sós süteményekSütemények

Másnap is ropogós sajtos rúd

Zamat Zamat 2024.09.10.
puncsos csokis süti
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Kassai szelet

Zamat Zamat 2025.03.10.
Duna hullám sütemény
Édes süteményekkarácsonyiSütemények

Duna hullám, a krémes, csokis csodasüti

Zamat Zamat 2025.01.20.
citromos piskóta
Édes süteményekSütemények

Citromos szelet

Zamat Zamat 2025.01.30.
Bár a szilvás lepény az ősz sütemény, ettől függetlenül más "töltéssel" az év bármely szakában készíthetünk lepényféléket.
Sütemények

Szilvás lepény receptje

Zamat Zamat 2024.07.20.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up