Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Sütemények

Madártej hagyományosan és mikrózottan

Zamat Zamat 2024.08.21.
Madártej

A madártejet szinte mindenki szereti – mégis viszonylag ritkán készítünk. És ennek főképp az az oka, hogy kissé pepecses az elkészítése. De ezen segíthetünk!

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 1 liter tej
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • csipet só

Madártej elkészítése:

A tejet felrakjuk forralni cukor nélkül.
A tojásokat különválasztjuk, s a fehérjét pici sóval jó kemény habbá verjük. Ha szeretjük, rakhatunk bele vaníliás cukrot is.

A kemény tojáshabot vagy a tejbe szaggatjuk, s első oldalát nagyjából fél-egy percit főzzük, majd megfordítva őket másik oldalát is nagyjából ennyi ideig.

Van másik lehetőség is, s ez jóval gyorsabb megoldás.
Mikrózzuk a habot, mégpedig úgy, hogy előveszünk egy fehér tányért, és arra körbe három négy habgaluskát rakunk. Betesszük a mikróba 650 w-ra, és egy percre beállítjuk a szerkezetet.
Hatalmasra fognak nőni, és csodálatosan megkeményednek.

Akár így, akár úgy készítettük a galuskákat – egy akkora tálba rakjuk őket, hogy mind a hab, mind a vaníliás öntet rendesen megférjen benne.

Most pedig elkészítjük az öntetet.

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, de rendesen – fehéredésig.
Merünk hozzá a forró tejből, és elkeverjük vele, majd hozzáöntjük a többi tejhez, és felforraljuk vele. Nem hosszú ideig, csak éppen hogy.

Még melegen a habgaluskákra merjük.

Ha sikerül túlforralni a levét – nagyritkán megeshet – olyankor kicsit híg rántotta jellegű lesz az öntet, erre is van megoldás.
Elő a mixerrel, és dolgozzuk át vele.
Ha nem áruljuk el a hibát – senki sem fog rájönni a turpisságra.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

gofri
Sütemények

Gofri – amerikai palacsinta

Zamat Zamat 2024.08.22.
gyümölcskenyér
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Cserkészkenyér nem csak cserkészeknek

Zamat Zamat 2025.03.03.
kalács
Édes süteményekhúsvétNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Húsvéti foszlós fonott kalács

Zamat Zamat 2025.04.13.
Virsli tésztában
Sós süteményekSütemények

Virsli kabátban

Zamat Zamat 2024.11.03.
fanta szelet
Sütemények

Fanta szelet az ünnepekre

Zamat Zamat 2024.11.18.
máglyarakás
Retro receptekSütemények

Máglyarakás recept

Zamat Zamat 2024.10.28.
keksz
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Citromos keksz

Zamat Zamat 2025.04.18.
Kossuth-kifli
Édes süteményekkarácsonyiNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Kossuth kifli, a retro finomság

Zamat Zamat 2025.01.22.
Fekete erdő torta
DesszertekRetro receptekSütemények

Fekete erdő torta

Zamat Zamat 2024.10.28.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up