Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Macskatappancs – nagyon tömény

Zamat Zamat 2025.04.09.
csokis keksz

A macskatappancsot sok helyen medvetalpnak hívják, a régi moszkauer egyik változata. Sok-sok finomságot tartalmaz, rendkívül ütős.

Hozzávalók:

  • 20 dkg dió durvára vágva
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg narancshéj vékonyra, apróra vágva
  • 7 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg liszt
  • parányi só
  • 1 tábla csokoládé felolasztva

Macskatappancs elkészítése:

A diót összetörjük, vagy apróra vágjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a narancshéjat, vajat, tejszínt, majd a lisztet is belekeverjük pár szem sóval.

Ezt aztán takarékon összefőzzük sűrűre.
Ezután annyi tejszínt adunk még hozzá, hogy kanállal adagolhatóvá váljék.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe halmozunk belőle, teáskanálnyit rakunk egymáshoz nem túl közel, mert kiterülnek.

160 fokra előmelegített sütőben sütjük, szárítjuk jó negyedórát. Ha a széle kezd picit barnulni akkor már jók.
Nem kell megszilárdulnia, hűlés után meg fog, de sütéskor még elég „laza”.

Ha kihűlt, akkor az alját megkenjük mikróban, vagy gőzön felmelegített csokoládéval.

Nagyon tartós sütemény.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékdiós tésztákkekszekretro receptek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

fatörzs
Édes süteményekkarácsonyiSütemények

Nyírfa fatörzs – különlegesen finom

Zamat Zamat 2025.02.03.
kavart tészta
Édes süteményekOlcsó ételekSütemények

Kókuszos citromos süti

Zamat Zamat 2025.03.20.
tokány
HúsételekRetro receptek

Temesvári sertéstokány recept

Zamat Zamat 2024.11.10.
töltött kifli
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Szegedi kifli Móráné módra

Zamat Zamat 2025.05.15.
lepény
Édes süteményekRetro receptek

Túró lepény – szirnyiki

Zamat Zamat 2025.02.12.
sztrapacska
EgytálételekFőételekRetro receptek

Juhtúrós sztrapacska recept

Zamat Zamat 2024.11.03.
papsipka süti
Sütemények

Papsipka – Ismert süti más köntösben

Zamat Zamat 2024.08.21.
füstölt sajtos pogácsa
Sós süteményekSütemények

Füstölt sajtos pogácsa

Zamat Zamat 2024.09.22.
Répatorta
Sütemények

Répatorta receptje

Zamat Zamat 2024.08.14.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up