Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Sütemények

Macaron recept

Zamat Zamat 2024.08.22.
macaron

A macaron recept francia eredetű, lényegében két – valamilyen krémmel, vagy lekvárral összeragasztott habcsókról szól. És ez bizony elég csábítóan hat…

Egy csábító édesség, ami igazi dísze egy vendégváró asztalnak.

Hozzávalók:

  • 23 dkg porcukor
  • 13 dkg őrölt mandula
  • 3 db tojásfehrje
  • 6 dkg kristálycukor
  • ha színeset készítünk, akkor ételfesték

Töltelékhez:

  • 9 dkg étcsokoládé
  • 1/2 dl joghurt
  • Kis vaj, és liszt a tepsihez, vagy sütőpapír

A macaron elkészítése:

A porcukrot összekeverjük a mandulával, majd szitáljuk át néhányszor.
A tojásfehérjéket felverjük habnak, aztán hozzáadjuk kanalanként a kristálycukrot, majd addig verjük a habot, míg teljesen sűrű nem lesz.

Ha színesre készítjük, akkor most adunk hozzá egy cseppnyi színezéket, majd apránként beleforgatjuk a cukrozott őrölt mandulát.

Most a masszát egy csöves habzsákba töltjük, és egy kikent, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsire, vagy sütőlemezre 2-3 cm-es, egyenletes halmokat nyomunk.

Vigyázzunk, hogy a macaron teteje ne legyen csúcsos, ehhez arra van szükség, hogy amikor kinyomtuk a megfelelő mennyiségben a masszát, akkor utána gyorsan emeljük fel a habzsákot.

Lerakjuk pihenni jó negyedórára, majd 120 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

Amint elkészült, hagyjuk kihűlni.

A macaron recept szerint elkészítjük a tölteléket:

Megolvasztjuk gőz fölött a csokoládét, közben kevergetve. Hozzáadjuk a joghurtot, majd békén hagyjuk egy időre, hogy besűrűsödjék.
Ebből a masszából kenünk a fele macaronra, és jöhet mindegyik tetejére egy kenetlen.
Parányit összenyomjuk – és már el is készült a finomság.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

fanta szelet
Sütemények

Fanta szelet az ünnepekre

Zamat Zamat 2024.11.18.
kavart süti
Édes süteményekOlcsó ételekSütemények

Tejfölös csodabogár

Zamat Zamat 2025.05.07.
mákos krémes
Édes süteményekkarácsonyiSütemények

Francia mákos krémes

Zamat Zamat 2025.02.10.
gesztenyes szelet
SüteményekSütés nélküli desszertek

Gesztenyés babapiskótás süti

Zamat Zamat 2024.12.03.
kelt palacsinta
Sütemények

Kelt palacsinta

Zamat Zamat 2024.08.21.
torta
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Egyszerű puncsszelet

Zamat Zamat 2025.03.03.
diós almás süti
Sütemények

Diós almás süti receptje

Zamat Zamat 2024.08.21.
zöldfűszeres pogácsa
Sós süteményekSütemények

Zöldfűszeres pogácsa

Zamat Zamat 2024.09.21.
Madártej
Sütemények

Madártej hagyományosan és mikrózottan

Zamat Zamat 2024.08.21.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up