A London szelet egy diós-lekváros-habos finomság, hogy pontosan miért ez a neve igazából talány. Viszont a végeredmény tökéletes.
Hozzávalók:
- 6 db tojás sárgája
- 40 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 40 dkg vaj, vagy margarin
Töltelék:
- 4-5 evőkanál sárgabarack lekvár
- 6 db tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 25-30 dkg darált dió
London szelet elkészítése:
A lisztet leszitáljuk, majd hozzákeverjük a porcukrot, belemorzsoljuk a zsiradékot, és összegyúrjuk a tojások sárgájával.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt, normál gáztepsibe rakjuk.
A tetejét sárgabarack lekvárral átkenjük.
Most a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzákeverjük a porcukrot, a diót, majd a tésztára kenjük.
A habot pedig elsimítjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és nagyjából 30 perc alatt készre sütjük.
Az első negyedórában ne nyitogassuk a sütő ajtaját.