Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Nagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Lekváros derelye

Zamat Zamat 2025.04.27.
derelye

A lekváros derelye egy egyszerű népi étel, tartalmasabb levesebb tökéletesen megállja a helyét a hétköznapi asztalon akár ebédként, akár vacsoraként.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt
  • 2-3 tojás
  • 1/4 kg sűrű házi szilvalekvár
  • csipetnyi só
  • 2 evőkanál zsiradék
  • néhány evőkanál zsemlemorzsa

Lekváros derelye elkészítése:

A lisztből és a tojásokból a szokásosnál valamivel puhább tésztát gyúrunk, két cipóba osztjuk és külön-külön kinyújtjuk.
Az egyik tésztára néhány centiméter távolságra a sűrű lekvárból halmokat sorakoztatunk, aztán a másik kinyújtott tésztával az egészet letakarjuk.
A halmok között kézzel lenyomogatjuk a tésztát, majd derelyemetszővel – hiányában késsel – nagyjából egyforma kockákra, vagy háromszögekre vágjuk.

Enyhén sós vizet forralunk, a vízben kifőzzük a derelyéket. A víznek nem szabad zubognia, mert a tésztából a töltelék kifőhet.

A zsiradékban megpirítjuk aranybarnára a zsemlemorzsát, majd a kifőtt derelyét a morzsába forgatjuk.

Ugyanígy készül más töltelékkel.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékfőtt tésztákretro receptek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

mákos guba vanília sodóval
karácsonyiRetro receptekSütemények

Mákos guba – ha szereted, vanília sodóval

Zamat Zamat 2024.12.04.
májgaluska
LevesekNagyi receptjeiRetro receptek

Pillekönnyű májgaluska recept

Zamat Zamat 2024.11.03.
lencsefőzelék
FőzelékRetro receptek

Lencsefőzelék recept

Zamat Zamat 2024.10.28.
halászlé
EgytálételekkarácsonyiLevesekRetro receptek

Tökéletes karácsonyi halászlé

Zamat Zamat 2024.12.19.
stangli
karácsonyiNagyi receptjeiRetro receptekSós süteményekSütemények

Sós stangli, ahogy szereted

Zamat Zamat 2024.12.17.
Nagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Bögrés linzer egyszerűen

Zamat Zamat 2024.11.10.
sárgatúró
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütés nélküli desszertek

Sárgatúró – szabolcsi húsvéti finomság

Zamat Zamat 2025.01.28.
fánk
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Túróval töltött fánk, ahogy még a nagyik készítették

Zamat Zamat 2025.01.28.
lepény
Édes süteményekRetro receptek

Túró lepény – szirnyiki

Zamat Zamat 2025.02.12.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up