A lebbencsleves igazi magyaros tésztaleves, melyet akár tartalmasabbá is tehetünk egy kis szalonnakockával, de e nélkül is tökéletes. Van, aki zöldséget is rak bele.
Hozzávalók:
- 20 dkg lebbencstészta, vagy száraz kockatészta
- 10 dkg füstölt szalonna
- 30 dkg burgonya
- átlagos fej vöröshagyma
- só
- bors
- fűszerpaprika kis kanálnyi
- petrezselyemzöld
- esetleg egy szál sárgarépa
- egy szál petrezselyem
Lebbencsleves elkészítése:
A szalonnát apróra vágjuk, majd kiolvasztjuk.
A hagymát megtisztítjuk, apróra kockázzuk, majd megpirítjuk kicsit a szalonnazsíron.
Rászórjuk a tésztát, és átpirítjuk.
Megszórjuk fűszerpaprikával, majd jó egy liter vízzel felengedjük, majd felforraljuk.
A burgonyát eddigre megmostuk, megtisztítottuk és felkockáztuk és azt is a még nem forró, fővő levesbe tesszük.
Ekkor sózzuk, ha kedvünk van borsozzuk, és takarékon, lefedve puhára főzzük.
Ha zöldségesen készítjük, akkor azokat felkockázva adjuk a leveshez lehetőleg még a krumplival egyidőben.
Petrezselyemzöldet felaprózva a végén dobjuk bele.