A sárgarépás rétes összetételében különleges, íze friss, üde. S bár cukros sütemény, a répa töltelék miatt még egészséges is.
Hozzávalók:
- 1 kg sárgarépa
- 20 dkg cukor
- 1 dkg őrölt fahéj
- 1 citrom leve
- 0,5 dl olaj
- 1 csomag réteslap (leveles tésztával is készíthető)
Sárgarépás rétes elkészítése:
A répát megtisztítjuk, majd nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
Pici olajat melegítünk, majd a répát megpároljuk rajta nagyjából. Hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, és a citrom kifacsart levét.
A nedves papírtörlőre rakott réteslapokat megkenjük olajjal, majd a már meghűlt párolt répát rámorzsoljuk. A papírtörlő segítségével (konyharuhával is helyettesítő) feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Tetejét is lekenjük étolajjal.
Előmelegített sütőben, 200 fokon nagyjából negyedóra alatt elkészül.
Hidegen szeleteljük és porcukorral szórjuk.