A kukorica málé egy régi, egyszerű népi sütemény. Nem tisztán kukoricadarából készül, viszont színét igazából az adja meg.
Hozzávalók:
- 1 db 2,5 dl-es bögre
- 4 db tojás
- 1 bögre kukoricadara
- 1 bögre liszt
- 1 bögre olaj
- 1 bögre cukor
- 1 bögre búzadara
- 1/2 bögre tejföl
- 1/2 bögre tej
- parányi só
- 1/2 evőkanál szódabikarbóna
Kukorica málé elkészítése:
A cukrot az olajjal, majd a tojásokkal nagyon alaposan kikeverjük. Mehet bele a só is.
Apránként hozzáadjuk a liszteket, búzadarát, málé darát, közben ha szükséges a tejfölt, aztán a tejet.
Végül belekavarjuk a szódabikarbónát.
Sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából félóra alatt készre sütjük.
Meglepően finom.
Dúsíthatjuk 8-10 centinként kis kanál lekvárral is a végén – majd szépen belesüpped.