A krumplikrémleves annak ellenére, hogy az egyik legmindennapibb zöldségünkből készítjük, nagyon kellemes előétel, üdítő, és finom.
Hozzávalók:
- 1/2 kg tisztított burgonya
- 1 fej vöröshagyma fej hagyma
- 2 evőkanálnyi zsiradék
- 1 liter víz
- 2 húsleves-, vagy erőleves kocka
- néhány szál petrezselyem
- 1,5 dl főzőtejszín
- néhány szelet bacon szalonna
- esetleg pici őrölt majoránna
Krumplikrémleves elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a krumplit pedig felkockázzuk
Előveszünk egy közepes fazekat, majd a fele zsiradékon a hagymát megpároljuk,s meg is sózuk. Beledobjuk a burgonyakockákat, majd takarékon nagyjából 20 percig főzzük, fedő alatt.
A petrezselyemlevelet apróra vágjuk,a baconnal is így járunk el.
A levest mixeljük, utánfűszerezzük.
Baconnal tálaljuk.