A kráter szelet nem csak szép, de finom is. Ráadásul hihetetlenül könnyen elkészíthető, könnyebben, mint ránézésre gondolnánk.
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 25 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 1/4 kg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2-3 evőkanál kakaó
krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 5 evőkanál cukor
tetejére:
- 2 kicsi, vagy 1 nagy dobozos tejföl
- 8 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
Kráter süti elkészítése:
Elkészítjük leírás szerint, megszokott módon a pudingot, majd fóliával letakarva lerakjuk hűlni.
A tojást feltörjük, szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, olajjal, tejjel és kakaóval.
A lisztet leszitáljuk a sütőporral, majd apránként a kikevert tojásos tejhez adjuk. Ezt simára keverjük
A tojások fehérjét felverjük, aztán óvatosan a masszába forgatjuk.
Egy közepes, mély tepsit sütőpapírral kibélelünk, vagy zsírral kikenünk, s a tészta masszáját beleöntjük, elsimítjuk egyenletesen.
Egy teáskanállal a már lehűlt pudingból nagyjából egyenletesen a tészta felületére rakunk, bele fog süppedni magától.
A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben sütjük meg, 40-45 perc alatt készül el.
Mire megsül, keverjük ki a tejfölt a cukorral és vaníliával, s még melegen ezzel kenjük át a teljes felületet.
Kihűlve szeleteljük.