A komiszkenyér régi elnevezése a püspökkenyérnek, így egy igencsak ízletes finomságról beszélünk, minden jóval dúsíthatjuk, amit csak szeretünk.
Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 7 evőkanál cukor
- 3 marék vágott dió
- 1/2 tábla étcsokoládé darabokra törve
- 1/2 tábla étcsokoládé reszelve – csak ha sötét tésztát akarunk
- 10 dkg mazsola darabokra vágva
- 10 dkg birsalmasajt darabokra vágva
- 10 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Komiszkenyér elkészítése:
A tojásokat a cukorral nagyon habosra kikeverjük, majd belekeverjük a darabosra vágott diót, ha valódi komiszkenyérnek látszó sütit akarunk, akkor a reszelt csokoládét is beleszórjuk, ha nem, akkor darabokra tört csokit keverjünk bele. Hozzáadjuk a mazsolát, lazán a birsalmasajtot, és a lisztet a sütőporral és a vaníliás cukorral is belekeverjük.
Őzgerincformában sütjük meg, melyet előzőleg vajjal kikentünk, liszttel beszórtunk.
180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 3/4 óra alatt készül el, de sütőfüggő.
Ha kisült, egy nap pihenés után fogyasszuk!