A koldusdiák valójában egy gyümölcskenyér fajta. Hogy miért hívják mégis kodusdiáknak, senki nem tudhatja. Hisz épp, hogy nagyon is tartalmas.
Hozzávalók:
- 2 marék őrölt, vagy darabosra vágott dió
- 2 marék őrölt, vagy darabosra vágott mandula
- 2 marék őrölt mogyoró
- 2 marék mazsola
- 2 marék felkockázott narancshéj
- 2 kisebb marék aszalt szilva apróra vágva
- 8 db tojás
- 15 evőkanál porcukor
- 2 kisebb evőkanál rum, vagy ruaroma
- 15 evőkanál liszt
- 7 db tojás
Koldusdiák elkészítése:
A tojások sárgáját jó alaposan összekeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a rumot, majd a gyümölcskeveréket, aztán pedig a tojások keményre vert habját forgatjuk bele.
Ezután jöhet a liszt szitálva, közben folyamatosan kavarva. Közepes, magasabb falu tepsibe rakjuk, melyet sütőpapírral kibéleltünk, és 170 fokon kb. egy óra alatt készre sütjük.
Ha két rúdban készítjük – pld. őzgerinc formában – úgy még jobb.