A kókuszos zebra szelet egy igazi kis sületlenke. Nem kell vele sokat bajlódni, és mégis mutatós, finom édességet alkothatunk.
Hozzávalók:
- 1/2 kg darált keksz
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál kakaópor
- 3-4 evőkanál sárgabaracklekvár
- 5 dkg vaj, vagy margarin
- ha szükséges egy pici tej az összeállításhoz
Krémhez:
- 20 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 1 csipet citromhéj
- 2,5 dl tej
- 3 lapos evőkanál liszt
Mázhoz:
- 10 dkg csokoládé
- 1 evőkanál étolaj
Kókuszos zebra szelet elkészítése:
A kekszet ledaráljuk, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk, hogy formálható tésztát kapjunk. Ha szükséges, pici tejet is adunk hozzá. Félrerakjuk.
Elkészítjük a krémet is. A lisztet összefőzzük a tejjel, lerakjuk hűlni.
A cukrot, vaníliás cukrot összekeverjük a vajjal, alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a már kihűlt, főzött krémet, s végül a kókuszt is hozzáadjuk.
A kakaós tésztát két egyenlő részre osztjuk, mindkettőt kinyújtjuk közepes tepsi méretűre.
A kókuszos krémet 3 részre osztjuk, majd ezekből két résszel megkenjük az első lapot. Ráhelyezzük a másodikat, kicsit lenyomkodjuk.
Hideg helyre tesszük nagyjából fél órára, majd keresztben két egyenlő részre vágjuk.
Egyik lapot megkenjük a maradék krémmel, ráhelyezzük a másik felét a tésztának, kicsit lenyomjuk.
A csokoládét mikróban, vagy gőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, összekavarjuk, leöntjük a tésztát, és elsimítjuk a tetején.
Néhány óra pihenés után fogyasztható. Közben tartsuk hűvösön.