A kókuszos krémes egy rendkívül kellemes, ugyanakkor jellegzetes ízű sütemény, mely annyira finom, hogy pillanat alatt eltűnik a tányérról.
Hozzávalók:
- 2,5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 csomag kókuszos pudingpor (ha nincs, akkor vaníliás- ez esetben 1 evőkanál kókusz is megy bele)
- 1 lapos evőkanál zselatinpor
- 1/2 dl víz
- 3 dl 30 százalékos habtejszín
- 2-3 evőkanál kókuszreszelék
- 5 db tojás
- 5 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 nagy evőkanál kakaópor
- 1 csomag kakaós pudingpor
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/2 dl olaj
- 2-3 evőkanál kókuszreszelék
Kókuszos krémes elkészítése:
Elkészítjük a piskótát.
A tojásokat kikeverjük a cukorral nagyon habosra, majd beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport, a kakaós pudingport és a sütőport is. Ha már sima és habos, akkor hozzákeverjük az olajat is.
Egy közepes tepsiben sütőpapíron sütjük ki előmelegített sütőben 180 fokon.
Ha kihűlt akkor a sütőpapírt lehúzzuk róla, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor három szeletre vágjuk.
Elkészítjük a krémet. A kókuszos, vagy vaníliás pudingport elkészítjük, ha vaníliás a pudingunk akkor adunk hozzá kókuszt is. Lerakjuk hűlni.
Ezután a zselatint kikeverjük a langyos vízzel.
A behűtött tejszínt kemény habbá verjük.
Ha a puding kihűlt, akkor belekeverjük a kókuszreszeléket, majd lazán, lassan adagolva belekeverjük a tejszínt, majd a vízzel elkevert zselatinport is. Alaposan, de mégis lazán átkavarjuk, ha szükséges habosítjuk.
Az egyik piskótát tálcára helyezzük, megkenjük a krém harmadával, majd jöhet a következő lap…, a végén a tetejére kakaós lap kerül. Tetejére a maradék kókuszos krémet kenjük, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.
A lapokat a krém előtt kedvenc lekvárunkkal is lekenhetjük, lehetőleg édes-savanyú legyen.
Néhány órára a hűtőbe rakjuk, utána szeletelhetjük.