Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Édes süteményekkarácsonyiSütemények

Kókuszos krémes – hogy édes legyen a napod

Zamat Zamat 2025.01.30.
kókuszos krémes

A kókuszos krémes egy rendkívül kellemes, ugyanakkor jellegzetes ízű sütemény, mely annyira finom, hogy pillanat alatt eltűnik a tányérról.

Hozzávalók:

  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag kókuszos pudingpor (ha nincs, akkor vaníliás- ez esetben 1 evőkanál kókusz is megy bele)
  • 1 lapos evőkanál zselatinpor
  • 1/2 dl víz
  • 3 dl 30 százalékos habtejszín
  • 2-3 evőkanál kókuszreszelék
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 nagy evőkanál kakaópor
  • 1 csomag kakaós pudingpor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 dl olaj
  • 2-3 evőkanál kókuszreszelék

Kókuszos krémes elkészítése:

Elkészítjük a piskótát.
A tojásokat kikeverjük a cukorral nagyon habosra, majd beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport, a kakaós pudingport és a sütőport is. Ha már sima és habos, akkor hozzákeverjük az olajat is.

Egy közepes tepsiben sütőpapíron sütjük ki előmelegített sütőben 180 fokon.
Ha kihűlt akkor a sütőpapírt lehúzzuk róla, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor három szeletre vágjuk.

Elkészítjük a krémet. A kókuszos, vagy vaníliás pudingport elkészítjük, ha vaníliás a pudingunk akkor adunk hozzá kókuszt is. Lerakjuk hűlni.
Ezután a zselatint kikeverjük a langyos vízzel.
A behűtött tejszínt kemény habbá verjük.

Ha a puding kihűlt, akkor belekeverjük a kókuszreszeléket, majd lazán, lassan adagolva belekeverjük a tejszínt, majd a vízzel elkevert zselatinport is. Alaposan, de mégis lazán átkavarjuk, ha szükséges habosítjuk.

Az egyik piskótát tálcára helyezzük, megkenjük a krém harmadával, majd jöhet a következő lap…, a végén a tetejére kakaós lap kerül. Tetejére a maradék kókuszos krémet kenjük, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.

A lapokat a krém előtt kedvenc lekvárunkkal is lekenhetjük, lehetőleg édes-savanyú legyen.

Néhány órára a hűtőbe rakjuk, utána szeletelhetjük.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékkarácsonyikrémes sütik

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

kavart süti
Édes süteményekOlcsó ételekSütemények

Tejfölös csodabogár

Zamat Zamat 2025.05.07.
rakott palacsinta
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Csúsztatott palacsinta

Zamat Zamat 2025.04.27.
túrós tészta
Édes süteményekSütemények

Villámgyors túrós süti

Zamat Zamat 2025.03.14.
máglyarakás
Sütemények

Máglyarakás recept

Zamat Zamat 2024.09.08.
piskóta
Sütemények

Piskóta recept dédi mama módra

Zamat Zamat 2024.08.22.
ekler fánk
Édes süteményekNagyi receptjei

Klasszikus Ekler fánk égetett tésztából

Zamat Zamat 2024.10.01.
borzas Kata
Édes sütemények

Borzas Kata

Zamat Zamat 2024.10.01.
krémes süti
Édes süteményekkarácsonyiNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Hófehér hókocka

Zamat Zamat 2025.04.11.
rétes
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptek

Nagymama régi rétes receptje

Zamat Zamat 2024.10.12.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up