A kókuszos keksztekercs egy klasszikus sütemény. Elkészítése rendkívül egyszerű, sokáig eltartható, és ízletes is – így aztán népszerű lehet manapság is.
Hozzávalók:
- 60 dkg darált keksz
- 2 evőkanálnyi kakaópor
- 25 dkg porcukor kakaópor
- tej az összeállításhoz
- 1-2 marék kókuszreszelék a massza nyújtásához
Krémhez:
- 15 dkg van, vagy margarin
- 12 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg porcukor
Kókuszos keksztekercs elkészítése:
A darált háztartási kekszet összekeverjük a hozzávalókkal, majd annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy a masszánk nyújtható legyen, de ne túl lágy.
A mennyiséget felezzük.
A krémhez való vajat a porcukorral alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket.
A tészta masszájának felét kinyújtjuk a deszkát kókusszal megszórva, a krém felét rákenjük, majd – mint a bejglit – feltekerjük.
Óvatosan folpackra, vagy sütőpapírra helyezzük.
A tészta másik felével is elvégezzük ugyanezt a műveletet.
Lehűtjük normál hűtőben – utána jól szeletelhető.