A darálós keksz egyik legegyszerűbb süteményünk, olcsó, sokáig eltartható. Kiváló rágcsálni való.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 zacskó sütőpor
- 30 dkg porcukor
- 20 dkg apróbb szálú kókuszreszelék
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg zsír
- 2 egész tojás
Kókuszos darálós keksz elkészítése:
A lisztet a sütőporral egy tálba szitáljuk.
Hozzáadjuk a kókuszt, vaníliát, a zsiradékot belemorzsoljuk, majd a tojást hozzáadva jó kemény tésztát gyúrunk.
Darálón, kekszformán keresztül ledaráljuk. Különböző formákat is készíthetünk a csíkokból, viszont tárolni könnyebb, ha nem formázzuk.
Előmelegített sütőben sütjük 180 fokon, sütőpapírral bélelt sütőben, nagyjából negyedóra alatt elkészül.
Légmentesen zárható dobozban kiválóan tárolható, hetekig eláll.