A Kinder tejszelet egy piskótás-krémes finomság, könnyed, mégis laktató. Egy baj van vele, nagyon gyorsan elfogy…
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál méz
- 10 dkg vaj
- 1/2 kis dobozos tejföl
- 2 dl tej
- 20 dkg liszt
- 1/2 sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- késhegynyi só
- 1/4 kg Mascarpone
- 3 evőkanál méz
- 2 vaníliás cukor
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1/2 kis dobozos tejföl
- 1 evőkanál zselatin por
- 2 dl 30 %-os habtejszín
- 1,5 evőkanál porcukor
Kinder tejszelet elkészítése:
A tojásokat a cukorral és a mézzel kikeverjük, hozzáadjuk a lágy vajat, a tejfölt, és apránként a tejfölt. Fokozatosan hozzászitáljuk a lisztet, kakaót, sót, sütőport – lazán átkeverjük, hogy sima tésztánk legyen.
Sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a masszát sütőpapírral kibélelt tepsiben kisütjük jó negyedóra alatt. Normál gáztepsiben.
Ha megsült, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd hagyjuk kihűlni. Elfelezzük a tésztát – az egyik az alja lesz, a másik a teteje.
Elkészítjük a krémet – a hozzávalókat simára keverjük, a hideg habtejszínt a cukorral felverjük, majd lazán beleforgatjuk a mascarpone-s krémbe.
Ezután a fél tésztát tálcára rakjuk, ráhalmozzuk a krémet, elsimítjuk rajta, majd a tetejére rárakjuk a másik fél tésztalapot. Lenyomjuk, hogy mutatós, sima legyen, majd néhány órára a hűtőbe rakjuk.