A Kinder bueno szelet rendkívül finom, egyszerűen elkészíthető nassolni való. Nem csak mutatós, hanem nagyon kapós is.
Hozzávalók:
- 7 db tojásfehérje
- 2 evőkanál liszt
- 5 evőkanál darált dió
- 7 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál vaj
- 3-4 dl tej
- 50 dkg mogyorókrém
- 1 kg háztartási keksz
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
Krémhez:
- 6 tojás sárgája
- 6 dl tej
- 1 tábla étcsokoládé
- 3 nagy evőkanál liszt
- 2 vaníliás cukor
- 1 vaníliás pudingpor
- 25 dkg vaj, vagy ugyanannyi margarin
- 25 dkg cukor
Kinder bueno szelet elkészítése:
A lisztet a zsemlemorzsával, és a sütőporral összekeverjük, a tojásfehérjét jó kemény habbá verjük. A cukrot, majd lassan az olajat is hozzáadjuk, s a végén belekavarjuk a lisztes keveréket.
Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük ki, de előtte megszórjuk darált dióval.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, negyedóra alatt készül el. Figyeljünk, hogy világos legyen.
A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük nagyon alaposan a cukorral, egy pici tejjel felengedjük, mehet bele a pudingpor, a liszt, vaníliás cukor, és szép simára kidolgozzuk.
Felrakjuk a tejet forralni, s mikor már forráshoz közeli állapotban van, akkor egy kis meleg tejet öntünk a tojásos keverékünkhöz – hőkiegyenlítést végzünk – és átkavarjuk vele.
Ezután a tojásos tejet – folytonos keverés közben beleöntjük lassan a forrás közeli tejbe, innentől kavargatva főzzük mindaddig, míg már bugyogva forr, sűrű lesz. Ekkor lehúzzuk, s félig lefedve kivárjuk, míg meghűl. Ha meghhűlt, akkor hozzáadjuk a vajat, majd alaposan kikeverjük vele.
Közben a mogyorókrémet enyhe tűzön felolvasztjuk, és a már hideg tészta tetejét átkenjük vele.
Langyos, vaníliás tejbe áztatott háztartási keksszel rakjuk le a tetejét. Csak 1-2 másodpercig tartsuk a tejben, nehogy szétázzon.
Ezután a pudingos krém következik. De először még két részre osztjuk
Formásan, szépen rakosgatjuk, ahogy a csillag megy az égen… 🙂 rárakjuk sorba a beáztatott kekszet. Ekkor jöhet a puding kikeverése, hozzáadjuk a vajat, és alaposan megdolgozzuk.
Az elkészült krémet kettéosztjuk. Egyik fele marad vanília krémnek, másik felébe pedig belekavarjuk a felolvasztott csokoládét, alaposan elkeverjük.
A sárga krémet most rákenjük a lerakott háztartási krém tetejére. Lerakjuk ezt is szépen, sorban vaníliás tejbe áztatott háztartási keksszel, majd rákenjük a csokis krémet.
Ezzel lényegében el is készül – mehet be a hűtőbe néhány órára.
Tetejére szórhatunk tortadarát, vagy reszelhetünk rá fehércsokoládét, de megszórhatjuk őrölt mogyoróval, vagy dióval is.