Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Édes süteményekkarácsonyiSütemények

Kijevi krémes – a fantasztikus

Zamat Zamat 2025.01.31.
diós krémes

A kijevi krémes – mint neve is mutatja – igazi lágy finomság. Esélyesen még az is szereti majd, aki amúgy a diós sütiket mellőzi.

Hozzávalók:

  • 20 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 dkg margarin, vagy vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 tojás sárgája
  • 4 evőkanál tej

Habhoz:

  • 6 db tojás fehérje
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál kicsit darabosra vágott dió

Krémhez:

  • 1/2 liter tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 25 dkg margarin vagy vaj
  • 12 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Kijevi krémes elkészítése:

Először is a tésztához szükséges dolgokat összeállítjuk. Tejet óvatosan adagoljuk, a lényeg hogy a tészta összeálljon, nem kell lágynak lennie, ragacsosnak sem. Jól nyújtható tésztánk legyen.

Ha összegyúrtuk, akkor a tésztát három részre vágjuk, cipót formálunk belőle, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk közepes tepsi méretűre.
Nem a tepsiben, hanem a tepsi hátulján sütjük. Vagy sütőpapíron, vagy pedig a tepsi alját lelisztezzük. Még nem sütjük.

Most elkészítjük a krémet.

A tejet a tojássárgával és a liszttel kikeverjük hogy sima legyen, majd felfőzzük sűrűre. Ha kész, akkor félrehúzzuk, és időnként megkavarva hagyjuk kihűlni.

Míg hűl, addig a vajat, vagy margarint nagyon habosra keverjük a vaníliával és a porcukorral, majd a krémhez adagoljuk, és azt is simára keverjük.

Megcsináljuk a habot is.
Ehhez a tojásfehérjét gőz felett kemény habbá verjük, majd hozzáadagoljuk a porcukrot, kemény habbá verjük vele.

Most egy lapot, melyet már a tepsi hátuljára raktunk lekenjük a felvert tojásfehérjével harmadával, majd rászórjuk a dió szintén harmadát.

Előmelegített sütőben sütjük nagyjából 10 perc alatt 180 fokon. Utána jöhet ugyanígy a másik lap.

Egy lapot tálcára helyezünk, a krémet két részre osztjuk, rákenjük az első, majd második lapra, harmadik lappal lezárjuk.

A harmadik lap a teteje lesz, nem kell rá semmi.

Néhány órára a hűtőbe rakjuk, rendkívül ízletes, különleges sütemény.
Ha nem szeretjük a nagy darabos diót, akkor törjük apróra amennyire csak lehet, úgy is tökéletes lesz.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékkrémes sütikpiskóták

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

kalács
Édes süteményekhúsvétNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Húsvéti foszlós fonott kalács

Zamat Zamat 2025.04.13.
linzer
Édes süteményekNagyi receptjei

Linzer recept, ahogy az én drága nagymamám készítette

Zamat Zamat 2024.10.12.
Túró Rudi szelet
karácsonyiSüteményekSütés nélküli desszertek

Túró Rudi szelet sütés nélkül

Zamat Zamat 2025.01.02.
Kalács tésztából
Sütemények

Kalács recept nagyi fiókjából

Zamat Zamat 2024.08.22.
sült sajtos szelet
FőételekHúsételekkarácsonyiRetro receptek

Dubarry szelet – fő a változatosság

Zamat Zamat 2025.01.24.
almás puffancs
Nagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Almás puffancs recept

Zamat Zamat 2024.10.28.
csokis piskóta
Sütemények

Csokis piskóta mascarponés krémmel

Zamat Zamat 2024.11.03.
lepény
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Nagyi féle diós lepény

Zamat Zamat 2025.05.15.
mazsolás kalács
karácsonyiRetro receptekSütemények

Finom olasz gyümölcskalács – Panettone

Zamat Zamat 2024.12.09.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up