Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Édes süteményekNagyi receptjei

Képviselőfánk egyszerűen, ahogy a nagyi készítette

Zamat Zamat 2024.09.24.
képviselőfánk

A képviselőfánk egyik legkedveltebb, legismertebb süteményünk, rengeteg elkészítési módja ismert, ez egy régi változat lesz, így bevált módszer.

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg zsír
  • 6 db tojás
  • 2 dl víz
  • pici só

Krémhez:

  • 6 db tojás
  • 7,5 dl tej
  • 6 evőkanál liszt (1 evőkanál 2 dkg)
  • 9 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor, vagy fél vanília lekaparva

Ha tejszínesen készítjük:

  • 4 dl tejszín

Képviselőfánk elkészítése:

Egy közepes fazékba felrakjuk a vizet, a zsírt, hozzáadunk egy csipetnyi sót.
Ha a víz felforrt, a zsír pedig elolvadt, akkor hozzáöntjük a lisztet, és fakanállal összedolgozzuk.


Ekkor levesszük a tűzről, és egy kicsit hűlni hagyjuk. Mikor már csak langyos, akkor a tojásokat egyenként adjuk hozzá, és minden tojással alaposan kikeverjük a tésztát.

Egy sütőlapra, vagy alacsony oldalú tepsire sütőpapírt helyezünk, és 6-7 centis távolságra diónyi halmokat rakunk, de dolgozhatunk persze nyomózsákkal is. Jót tesz neki, ha tetejét egy kis vízzel nagyon lazán átkenjük.

190-200 fokra előmelegítjük a sütőt, s nagyjából félóra alatt készre sütjük a fánkokat, viszont legalább 20 percig ne nyitogassuk a sütő ajtót, mert összeesnek. Negyedóra elteltével vegyük lejjebb a hőfokot 160 fokra.

Ha a tészta elkészült, nyissuk ki a sütőajtót, s hagyjuk hűlni.

Míg sül a fánk, elkészítjük a képviselőfánk krémét.

A tojásokat feltörjük, külön tálkába rakjuk a sárgáját, majd a liszttel, és egy kis tejjel alaposan összekeverjük.
A fehérjét egy tálba rakjuk a cukor nagyobbik felével, és felverjük.


A tej többi részét felrakjuk a vaníliás cukorral főni, majd hőkiegyenlítést végzünk a tojássárgás masszával, és belekeverjük. Állandó keverés mellett besűrítjük.


Ha elkészült, akkor még melegen hozzákeverjük könnyedén, apránként a tojáshabot.

Ha tejszínt is rakunk a fánkba, akkor egy kis cukorral kemény habbá verjük.

A fánkokat most szépen félbevágjuk, és krémet rakunk az aljába, tetejére ha akarunk tejszínt rakunk, s rá a fánk tetejét helyezzük.

Porcukorral is meghinthetjük, de akár pici karamellel is megcsurgathatjuk.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékégetett tésztaretro receptek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

derelye
Nagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Eredeti derelye recept

Zamat Zamat 2024.10.12.
cukros tészta
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Vízen kullogó – nagyanyáink finomsága

Zamat Zamat 2025.04.15.
piskóta
Édes süteményekSütemények

Japán sajttorta – egy szem liszt sincs benne

Zamat Zamat 2025.03.12.
krémes, habos süti
Édes süteményekSütemények

Anikó szelet – nagyon krémes

Zamat Zamat 2025.02.09.
keksz
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Citromos keksz

Zamat Zamat 2025.04.18.
sült barátfüle
Nagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Sült túrós barátfüle receptje

Zamat Zamat 2024.11.10.
almás tészta
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Omlós csoda almás

Zamat Zamat 2025.03.03.
kavart tészta
Édes süteményekOlcsó ételekSütemények

Kókuszos citromos süti

Zamat Zamat 2025.03.20.
kavart süti
Édes süteményekOlcsó ételekSütemények

Tejfölös csodabogár

Zamat Zamat 2025.05.07.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up