Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Sütemények

Kelt almás lepény recept

Zamat Zamat 2024.08.18.
kelt almás lepény

A kelt almás lepényünk az egyik legegyszerűbb, és legolcsóbb tésztánk. Nyári almából, de télen is készíthető, megunni nem lehet.

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • fél kocka margarin
  • 3 evőkanálnyi cukor
  • csipet só
  • 2 egész tojás
  • 1 dl langyos tej
  • 2 dkg élesztő
  • 2 kanál tejföl
  • fél citromnak a héja
  • Töltelék –
  • 1,5-2 kg alma megtisztítva, utána lereszelve
  • 10-15 dkg cukor
  • fél citrom leve
  • 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
  • esetleg dió megszóráshoz 2-3 evőkanálnyi

Kelt almás lepény elkészítése:

Az élesztőt a langyos tejben egy kávéskanálnyi cukorral megfuttatjuk.

A lisztet leszitáljuk, majd összekeverjük a sóval, a margarinnal elmorzsoljuk.
Hozzáadjuk az egyik tojást, a másik tojásnak meg csak a sárgáját, belerakjuk a cukrot, a reszelt citromhéjat és a felfutott élesztőt. No és annyi tejfölt, hogy jó kis lágy tésztát kapjunk.

Addig gyúrjuk, dagasztjuk, míg el nem válik az edénytől.
Ezután lerakjuk pihenni letakarva.

Duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán két felé osztjuk és két tepsi méretű lapot nyújtunk belőle.

Az egyik lapot a sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, meghintjük zsemlemorzsával, majd a tölteléket elsimítjuk rajta.
Lerakjuk a reszelt almát, megszórjuk a cukorral, rácsurgatjuk a citrom levét.
Majd a másik tésztalappal lefedjük.

Megkenjük a tésztát a kimaradt, villával fellazított tojásfehérjével, ha kicsit szikkadt, akkor a tésztát megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben 170-180 fokon pirosra sütjük.
Az almát megszórhatjuk őrölt fehéjjal, csodálatos íze lesz tőle.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

sós rúd
Nagyi receptjeiRetro receptekSós süteményekSütemények

Hortobágyi tepertős rudak

Zamat Zamat 2025.03.10.
Muffin
Sütemények

Muffin alaprecept

Zamat Zamat 2024.08.22.
A bögrés pogácsa ugyanolyan finom, mint társai, csak egyszerűbben, gyorsabban elkészíthető.
Sütemények

Bögrés pogácsa receptje

Zamat Zamat 2024.08.11.
vajastészta
Retro receptekSütemények

Francia vajastészta

Zamat Zamat 2024.11.18.
tiramisu
Sütemények

Tiramisu, a pazar olasz finomság

Zamat Zamat 2024.08.22.
keksz
Édes süteményekSütemények

Bögrés zabpelyhes keksz

Zamat Zamat 2025.02.18.
zserbó golyó
DesszertekkarácsonyiSütemények

Zserbó golyó, amilyen pici, olyan tökéletes

Zamat Zamat 2024.12.19.
vizes zsemle
Sütemények

Vizes zsemle recept

Zamat Zamat 2024.08.22.
leveles kifli
Olcsó ételekSós süteményekSütemények

Réteges sós kifli uzsonnára

Zamat Zamat 2025.03.21.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up